Organik Tarım Programı Kapsamında Destek Alacak Projeler Belli Oldu!

7 Ağustos 2015 Cuma 15:54
  • Organik Tarım Programı Kapsamında Destek Alacak Projeler Belli Oldu!

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın koordinasyonu ve finansmanıyla Ajansımız tarafından GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı için 2015 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesi çerçevesinde; Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ve Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu’na (DYK) uygun olarak 20 Mart 2015 tarihinde başvurular alınmaya başlanmış ve 05 Haziran 2015 tarihi itibariyle başvurular sona ermiştir.

Organik ürün üretimi ve işleme kapasitesinin arttırılmasına, bölgesel ürün çeşitliliğinin geliştirilmesine ve yenilikçiliğin teşvik edilmesine, pazarlama ve markalaşma kabiliyetlerinin kazandırılmasına, örgütlenme ve kurumsallaşmanın desteklenmesine katkıda bulunması hedeflenen GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında, son dosya teslim tarihi olan 12 Haziran 2015 günü saat 18.00 itibariyle 2 tanesi kâr amacı güden, 11 tanesi ise kâr amacı gütmeyen kuruluşlardan olmak üzere Ajansımıza toplam 13 proje teklifi teslim edilmiştir.

Başarılı Olan 12 Projeye 2.250.000,00 TL Hibe Desteği Vereceğiz.

Önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da proje teklifleri, Kalkınma Ajansları Proje Destekleme Mevzuatı çerçevesinde Bağımsız Değerlendiriciler tarafından gerçekleştirildi. Yapılan Teknik ve Mali Değerlendirmeler sonrasında başarılı olan 12 projeye toplam 2.250.000,00 TL hibe desteği vereceğiz. Proje sahipleri de 1.037.128,58 TL katkı verecek. Dolayısıyla, bu projelerle Bölgemizde yaklaşık 3,3 milyon TL’lik yatırım gerçekleşmiş olacak.

Proje hazırlayarak Ajansımıza başvuruda bulunanlara çok teşekkür ediyor; bu projelerin Bölgemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Asil Proje Listesi İçin Tıklayınız.

Elenen Proje Teklifleri Listesi İçin Tıklayınız.

Sözleşme Öncesi Yapılması Gerekenlere İlişkin Bilgi Notu İçin Tıklayınız.

Sözleşme Aşamasında Talep Edilen Belgeler İçin Tıklayınız