“ Ortadoğuya Açılan Kapı Konumundayız ”

26 Ağustos 2010 Perşembe 10:12
  • “ Ortadoğuya Açılan Kapı Konumundayız ”

Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri OKUTAN’ın davetlisi olarak Şanlıurfa’ya gelen Milliyet Gazetesi yazarları ve reklâm sorumluları, Şanlıurfa'da yerel yöneticiler ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelip, görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya Şanlıurfa Valisi Nuri OKUTAN,  Ajans Genel Sekreterimiz Dr. İlhan KARAKOYUN, Belediye Başkan Yard. Fevzi YÜCETEPE, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil MUTLU, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri ERTEKİN, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet KAYA, UNDP uzmanı Murat CANDEMİR ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Nuri OKUTAN, kentte yerel rekabetinin güçlendirilmesi amacıyla 25 üyelik platform oluşturduklarını söyledi. Platform toplantılarında belirledikleri sorunları yerelde ve Ankara merkezli çözmek için çalıştıklarını vurgulayan OKUTAN, Şanlıurfa'nın maddi, manevi, tarihi ve kültürel açıdan önemli potansiyellere sahip olduğunu anlattı.

Şanlıurfa Valisi Nuri OKUTAN sözlerine şöyle devam etti. "Bu potansiyeli değerlendirip dünya ile paylaşmak için çabalıyoruz. Bugün Şanlıurfa, komşu ülkelerin başkentleri Şam, Bağdat, Tahran'a birkaç saat uzaklıktadır. Yani bir anlamda Ortadoğu'ya açılan kapı konumundayız. Yerli ve yabancı yatırımcıların kente gelmesi için burayı cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz. 224 kilometre sınırı ve 3 noktadan Suriye'ye ulaşımı ile Şanlıurfa, Ortadoğu'ya açılmak isteyenler için kilit noktası konumundadır. Bu gerçeği de düşününce, Ortadoğu'yu hedef pazar olarak seçen firmaların Şanlıurfa'yı es geçmelerinin mümkün olmayacağı, en azından buraya şube açmaları gerektiğini zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz."
Şanlıurfa'nın özellikle, eğitim ve turizm konusundaki sorunlarının çözümüne çalıştıklarını bildiren Vali OKUTAN, bu toplantı ile Şanlıurfa'ya dikkat çektiği için Milliyet Gazetesi ekibine teşekkür etti.
Doğan Gazetecilik Reklam Grup Başkanı Viki HABİF ise, Milliyet Gazetesi'nin bir aile olduğunu, Şanlıurfa'nın gelişimine her zaman katkı sunmak için destek vereceklerini kaydetti. Milliyet Gazetesi Yazarı DERYA SAZAK da, Şanlıurfa'nın toplumsal anlamda kalkınması için düzenlenen etkinlik ve toplantılarda kadınlara da söz hakkı tanınması gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantı plaket töreni ile sona erdi.