Şanlıurfalı Gençler, Yazılım Eğitimleriyle Beyaz Yakalı Oluyor

25 Ekim 2022 Salı 17:18
  • Şanlıurfalı Gençler, Yazılım Eğitimleriyle Beyaz Yakalı Oluyor

Ajansımızın T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ITHINKA Grup iş birliğiyle hayata geçirdiği istihdam garantili eğitimler sonucunda başarılı olan gençler sertifikalarını aldı. Proje kapsamında ilk etapta 10 kişinin bir aylık süre içerisinde 40 kişinin daha istihdam edilmesi sağlanacak.

Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen "Şanlıurfa İstihdam Garantili Eğitim Programı Mezuniyet ve İstihdam Başlangıç Törenine" Şanlıurfa Valisi Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın katıldı. 

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla eğitim verilen Şanlıurfalı 70 gençten 10'unun hemen işe başladığını, 40 kişinin ise bir aylık süre içerisinde istihdam edileceğini söyledi. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise bilişim ve yazılıma büyük önem verdiklerini belirterek bu kapsamda yürüttükleri çalışmaların meyvelerini aldıklarını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın ise şunları söyledi: “İki sene önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlattığımız 1 Milyon İstihdam Projesi sürüyor. O projede çok yol aldık, şu an 910 bini buldu kayıtlı aday sayımız, bunlardan 370 bini CV oluşturdu. İstihdam projemiz kapsamında şu ana kadar 270 bin kişi Türkiye çapında iş sahibi yapılarak çalışmaya başlatıldı. Koşul ve şartımız yok diplomaya da ihtiyacımız yok. Gençlerimizi hayata ve istihdama hazırlıyoruz. Burada çok ciddi bir potansiyel var. Herkes için bir fırsat var, herkes değerlendirebilir."
Şanlıurfalı Gençler, Yazılım Eğitimleriyle Beyaz Yakalı OluyorŞanlıurfalı Gençler, Yazılım Eğitimleriyle Beyaz Yakalı OluyorŞanlıurfalı Gençler, Yazılım Eğitimleriyle Beyaz Yakalı Oluyor