Diyarbakır Tekstil Sektörüne ‘Taze Kan’

8 Nisan 2023 Cumartesi 11:59
  • Diyarbakır Tekstil Sektörüne ‘Taze Kan’

Diyarbakır Tekstil Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 fabrika, yatırımcılarına tahsis edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülen “Çalışan ve Üreten Gençler’’ programı kapsamında Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen 7 fabrika düzenlenen imza töreniyle yatırımcıların kullanımına sunuldu.

Firma temsilcilerinin katıldığı törende konuşan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, fabrikaların yapımında desteklerini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Karacadağ Kalkınma Ajansına, proje sahibi kurumlara ve üretim gerçekleştirecek olan firmalara teşekkür etti.


Toplam 24 milyon 585 bin TL yatırımla tamamlanan proje kapsamında tekstil/hazır giyim sektörüne yönelik Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde toplamda 10 bin 500 metrekare (her bir fabrika 1 bin 500 metrekare) kapalı alana sahip modern 7 adet hazır fabrika binası inşa edildi. Fabrikalarda ilk etapta 900 gencin istihdam edilmesi hedefleniliyor.

Diyarbakır Tekstil Sektörüne ‘Taze Kan’Diyarbakır Tekstil Sektörüne ‘Taze Kan’Diyarbakır Tekstil Sektörüne ‘Taze Kan’Diyarbakır Tekstil Sektörüne ‘Taze Kan’