Ajans'tan Aldığı Destekle Ürettiği Ürünleri Dünya'ya Satıyor

22 Temmuz 2011 Cuma 18:16
  • Ajans'tan Aldığı Destekle Ürettiği Ürünleri Dünya'ya Satıyor
  • Ajans'tan Aldığı Destekle Ürettiği Ürünleri Dünya'ya Satıyor
  • Ajans'tan Aldığı Destekle Ürettiği Ürünleri Dünya'ya Satıyor

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır’da faaliyet gösteren firmaların dünyaya açılmalarına destek oluyor. Nett Makine Anonim Şirketi, Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan aldığı hibe desteği ile büyük bir başarıya imza atarak Diyarbakır’da ürettiği ürünleri dünyaya satıyor.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın 2010 Mali Destek Programlarına “Araç Üstü Ekipman İmalatı Teknolojisi ve Kapasite Artırıcı Yatırım” adlı proje ile başvuran Nett Makine AŞ, biten çalışma sonucu 90 olan çalışan sayısını 140’a çıkarırken, üretimini de yüzde 150 oranında artırdı. Başarının mimarlarından Nett Makine Anonim Şirketi sahibi Mustafa Kemal Adıgüzel, sanayicilerin doğru proje hazırlamaları halinde başarılı sonuç alabileceklerini söyledi.

Çalışan Sayısı 90’dan 140’a çıktı

Adıgüzel, “5 bin 200 metrekare alanda çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu projeyi sunmadan önce 90 işçi çalıştırıyorduk, şimdi 140 işçi çalıştırıyoruz. Acaba bir Türkiye markası olabilir miyiz diye bu projeyi sunduk. Kalkınma Ajansı proje kapsamında 303 bin TL’lik hibe desteği sağladı. Şirket olarak biz de düşündüğümüz yatırım tutarlarını aşarak 1.5 milyon TL’lik yatırım yaptık. Sonuç olarak üretimimiz yüzde 150 oranında arttı. Projemize güvendik. Ve Ajansla birlikte başarılı bir işe imza attık. Bizim gibi sanayicilerin Ajansın bundan sonraki teklif çağrılarına başvurmalarını isteriz. Türkiye’nin hemen hemen her yerinden sipariş alıyoruz. Dünyanın dört bir yanından yeni talepler geliyor. İran, Irak, Azerbaycan, Suriye, Katar ve Dubai gibi ülkelere ihracat yapıyoruz” dedi.
 
Almanya ve Polonya pazarını zorluyoruz

Aralarında damper, dorse, tanker, konteynır, itfaiye ve cenaze araçlarının bulunduğu her türlü araç üstü ekipmanlarını ürettiklerini dile getiren Adıgüzel şunları söyledi: “Sektörümüz ile ilgili olarak bu bölgede sadece Diyarbakır ve Gaziantep’te üretim yapılıyor. Bu konuda kendimize güveniyoruz. Her geçen gün ihracat yaptığımız ülke sayısını artırıyoruz. Şuan Almanya ve Polonya pazarlarını zorlamaya başladık" dedi.

Diyarbakır’da sanayi kültürü yok

Pazar sıkıntılarının bulunmadığını belirten Mustafa Kemal Adıgüzel, “Bizim için önemli olan işlerimizi sürekli büyütmek. Kalitemiz sayesinde iç pazarların yanı sıra yurt dışında yeni siparişler alıyoruz. Bu iş büyük yatırımlar bekleyen bir iş. Yeni yatırımlar yapmamız lazım. Diyarbakır’da maalesef sanayi kültürü yok. Herkes arsa alıp arsa satıyor. Üretim yapan insan sayısı çok az. Bunu artırmak gerekiyor” dedi
 
Arsa tahsis edilmesini bekliyoruz

Adıgüzel, yer sıkıntısı çektiklerini ifade ederek, OSB’ye başvurduklarını kendilerine yer olmadığı konusunda cevap geldiğini ifade ederek,  “Bize OSB'de yer yok deniliyor. Eğer yıl sonuna kadar yer bulamazsak Diyarbakır’dan taşınma zorunda kalabiliriz. Konya’dan yer konusunda teklifler geliyor. Ama biz Diyarbakır’da kalmak istiyoruz. Biz alnımızın teri ile çalışıyoruz. Bu tür işler Diyarbakır’ın önünü tıkıyor" diye konuştu.