Gıda sektöründe önemli bir boşluğu dolduracak olan merkez, Diyarbakır’da ulusal ve uluslararası kalite belgelerinin verilmesine yönelik yürütülen çalışmaların ilk ayağını oluşturacak. Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ajansımız Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, D.Ü Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, D.Ü Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın ile D.Ü Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Kemal Sönmez’in katıldığı törende açıldı.
Törende merkez hakkında bilgi veren Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Aydın Vural, yaklaşık 30 yeni cihazın alınması ile birlikte tüm gıda analizlerini yapabildiklerini söyledi. Vural, “Merkezimizde başta kamunun gıda ihalelerinde istediği analizler olmak üzere tüm gıda sektöründe yapılması gereken tahlilleri yapabiliyoruz. Tarıma dayalı sanayinin hızla geliştiği Diyarbakır yeni merkez sayesinde ‘Gıda Güvenliği’nin de merkezi olacak. Bundan sonraki hedefimiz, merkezimizi akredite ederek ulusal ve uluslararası nitelikte gıda kalite belgelerini verecek statüye kavuşturmaktır” dedi.