Şanlıurfa Lojistik Merkezi/kara Limanı Çalışmaları Başladı

5 Mart 2012 Pazartesi 11:34
  • Şanlıurfa Lojistik Merkezi/kara Limanı Çalışmaları Başladı

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından yaptırılan Lojistik Merkezi/Kara Limanı fizibilite raporu ve strateji planı çalışmaları Şanlıurfa Vali Yardımcısı Şaban ERDOĞAN başkanlığında yapılan toplantıda il yetkilileri ile paylaşıldı.

Şanlıurfa Belediyesi, Şanlıurfa İl Özel İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası, OSB Müdürlüğü, Şanlıurfa Defterdarlığı ve Ticaret Borsası yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda fizibilite çalışmalarını yapan Prof. Dr. Mehmet TANYAŞ,  Yrd. Doç. Dr. Fikret ZORLU ve Öğr. Gör. Fevzi FİLİK Lojistik Merkezi/Kara Limanı sayesinde işletmelerin lojistik maliyetlerini önemli ölçüde azaltacağını anlatan bir sunum gerçekleştirdiler. Sunumda ayrıca kurulacak merkezde depo, antrepo, tren istasyonu, otel, hizmet binaları olmasının yanı sıra gümrük, kargo, sigorta, elleçleme, paketleme, bakım onarım hizmetlerinin de verileceğini anlattılar.  Bu merkez sayesinde Şanlıurfa’da üretilen tarımsal ürünlerin paketlenerek bölgeye ve dış ülkelere satılarak ilin daha fazla gelir elde edebileceğini dile getirildiler.
Yetkililer; Şanlıurfa’da Lojistik Merkezi/Kara Limanının kurulmasının ilimizin kalkınmasını hızlandıracağını,  istihdam yaratacağını, çevre kirliliğini ve şehir trafiğini azaltacağını vurgulayarak böyle bir yatırımın bölge için önemli bir adım olacağını ve ayrıca şehir içinde garaj olarak kullanılan değerli arazilerinde değerlendirileceğini belirtiler.
Toplantıya katılan kurum yetkilileri de böyle bir projenin çok daha önceden faaliyete geçmiş olması gerektiğini, bu nedenle Lojistik merkezi/Kara Limanın bir an önce kurulması için çalışmaların başlaması gerektiğini vurguladılar.