Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 6 ay önce hizmet vermeye başlayan merkezde 60 kadın kursiyer, usta öğreticiler gözetiminde dünya mutfağı, yöresel yemekler ve tatlıları yapmayı öğreniyor. Ayrıca Siverek'in zengin yemek kültürünün de tanıtıldığı merkezde bir yandan eğitimini tamamlayan kadınları işgücüne katılım sağlamaları teşvik edilirken diğer yandan yeni istihdam alanlarıyla ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlanmakta.
Kadınların özgüveni arttı
Merkezde aşçı olarak görev yapan Usta Aşçı Ceylan Özer, "Aşçı olarak kursiyer bayan arkadaşlarımıza eğitimler veriyoruz. Onların buraya gelirken özgüvenlerinin nasıl yükseldiğini görüyorum. Aynı zamanda anasınıfımız da var, çocuklarını da getirip buraya bırakabiliyorlar. Belediyemizin sunduğu imkanlar doğrultusunda hep beraber burada çalışıyoruz. Buradaki bayan arkadaşlar bütün eğitimlerini tamamladıktan sonra gidip kendi işletmelerini açabilirler, mesleklerini yapabilirler" dedi.
Eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi işyerini açmayı düşündüğünü belirten kursiyerlerden Merve Nur Yüksekyol, "Belediyemizin gastronomi merkezini açtığını duydum. Buraya başvurup dünya mutfağının yemekleri ile geleneksel yemekleri öğreniyoruz. Buradan sertifikalarımı alarak kendi işyerimi kurmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Kısa sürede büyük başarı
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Müdürü Musa Bilgiseven, "Merkezimiz 6 aydır hizmet vermektedir. Bu hizmet kapsamında iki ayrı grup olarak toplam 60 kişilik bir eğitim sağladık. Bu eğitimlerde bazı genç kız ve ev kadınlarının, özel sektör, kamu kuruluşlarında ve merkezimizde istihdamı için seferber olduk" diye konuştu.