Ajansımız, “ Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma ” Toplantısına Katılım Sağladı

18 Aralık 2020 Cuma 11:29
  • Ajansımız, “ Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma ” Toplantısına Katılım Sağladı

Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) "Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma" başlıklı toplantısı Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya Adıyaman, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa illerinin il ve ilçe belediye başkanları, iş dünyası temsilcileri, kalkınma ajansı temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, pandemi sürecinin her şeyi değiştirdiğini ve hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını söyledi. Üretim biçiminin, lojistiğin, tedarik ve çalışma biçimlerinin değiştiğini belirten Karaloğlu, “Pandemiden çıkma sürecinde bölgesel kalkınma politikaları çok önem taşımaktadır. Bölgemizin potansiyelini ortaya çıkarmalı ve iş birlikleriyle güçlerimizi geleceğe taşımalıyız” dedi.


TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bölgenin çok özel olduğunu, Dicle'nin ve Fırat'ın çocukları olarak bir araya geldiklerini söyledi. Şahin, "Bugün adı korona yarın başka bir şey. Dünyayı cennete dönüştürmek için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bugün pandemiden sonra kurulan dünyada anahtar kodlar ne olacak, bugünden bunu görüp kendi şehrimizi, bölgemizi buna uygun hale getirmezsek yani yenilenmezsek yeniliriz. Rekabeti yönetemeyiz. Bu yüzden TBB olarak dünya nereye gidiyoruz konusunu çalışıyor ve gelecek döneme ilişkin stratejiler geliştirmek için bu tarz toplantıları düzenliyoruz" diye konuştu.


Toplantının ikinci bölümünde Akıllı Şehirler konulu bölümünde konuşan Genel Sekreterimiz Dr. Hasan Maral, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın sorumlu olduğu TRC2 Bölgesi illeri Diyarbakır ve Şanlıurfa’da pandemi sürecinde yaşan gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Maral, “Ajans olarak pandeminin bölgemize etkilerini sahadaki verileri bilimsel veriler ışığında ele alarak yakından görme şansımız oldu. Dijitalleşme süreçlerini hızlandıran pandemi, dünyada olduğu şehirlerimizin de ekonomik ve sosyal alanlarda başlattığı dijital altyapılara dönük projeleri öne almalarına neden oldu. Ajans olarak bu süreçte başta yerel yönetimlerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın çalışmalarına mali ve bilimsel düzeyde katkı sağlıyoruz. Artık bu süreçler çalışmalarımızın ayrılmaz parçası olacaktır” diye konuştu.

Ajansımız, “ Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma ” Toplantısına Katılım SağladıAjansımız, “ Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma ” Toplantısına Katılım SağladıAjansımız, “ Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma ” Toplantısına Katılım Sağladı