Karacadağ Kalkınma Ajansı Ydo'ları ' Otomasyona Geçti”

24 Nisan 2012 Salı 14:30
  • Karacadağ Kalkınma Ajansı Ydo'ları ' Otomasyona Geçti”
  • Karacadağ Kalkınma Ajansı Ydo'ları ' Otomasyona Geçti”

Bir süre önce hükümet tarafından açıklanan yeni teşvik sistemi iş dünyasında büyük heyecan yaratırken, Ajansımız, Şanlıurfa ve Diyarbakır Yatırım Destek Ofisleri’ni (YDO) özel yazılım sistemi ile donattı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü işbirliği ile gerçekleştirilen YDO Otomasyon Yazılım Programı sayesinde hem yatırım destek ofislerinin verimliliğinin artması hem de verdiği hizmetlerin hız ve kalitesinin yükseltilmesi hedefleniliyor.
Yeni YDO Yazılımı ile ilgili olarak Ajansımız Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, “Yeni teşvik sistemini Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya yeni yatırımların gelmesi konusunda önemli bir şans olarak görmekteyiz. Geçen kısa sürede işadamlarında yatırım konusunda yoğun talepler geliyor. Ajans olarak yeni dönemde girişimcilerimize daha iyi hizmet vermek adına daha önce başlattığımız projelerimizi hızlandırıyoruz. Bu kapsamda iş adamlarımıza yönelik yatırım destek ve danışmanlık hizmetlerini sunan Yatırım Destek Ofislerimizi otomasyon yazılımıyla donattık. Böylece artan hizmet kalitemiz ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya yatırım yapmak isteyen girişimcilerin yanında olacağız. Öte yandan yatırım destek ofislerimizin verimliliğini artırmayı amaçlıyoruz. Yazılım ile oluşturulacak veri tabanı sayesinde, Yatırım Destek Ofislerimizin verdiği yatırım destek hizmetleri çerçevesinde Bölgemizdeki yatırımcıların karşılaştıkları sorunları, Bölgemize yönelik yatırım taleplerinin sektörel eğilimlerini, yatırımcı ve girişimcilerin beklentilerini takip edebileceğiz. Böylece, yatırım talepleri ve destekleri ile ilgili olarak daha sağlıklı ve güvenilir verilere ulaşacağız. Bölge planları yapılırken bu veriler bize yol gösteren önemli göstergelerden biri olacak” dedi.