Tarlalardaki Bazalt Taşlar, Şimdi Şanlıurfa Kaldırımlarını Süslüyor

2 Mayıs 2013 Perşembe 14:09
  • Tarlalardaki Bazalt Taşlar, Şimdi Şanlıurfa Kaldırımlarını Süslüyor
  • Tarlalardaki Bazalt Taşlar, Şimdi Şanlıurfa Kaldırımlarını Süslüyor
  • Tarlalardaki Bazalt Taşlar, Şimdi Şanlıurfa Kaldırımlarını Süslüyor
  • Tarlalardaki Bazalt Taşlar, Şimdi Şanlıurfa Kaldırımlarını Süslüyor
  • Tarlalardaki Bazalt Taşlar, Şimdi Şanlıurfa Kaldırımlarını Süslüyor

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın sağladığı hibe destekleri ile kapasitesini artıran Kurtkaya Bazalt, yeni tesisini hizmete açtı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Kuskunlu Köyü’nde faaliyet gösteren Kurtkaya Bazalt Taşı İşletme tesisinin açılışına katıldı.

Açılışa Vali Güvenç’in yanı sıra Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ile Uğur Büyükhatipoğlu katıldı. Açılışta konuşan Vali Güvenç, “Hilvan’a 35 km uzaklıktaki bu tesisimize geldik. Şanlıurfa’nın birçok kaldırım taşını Kuskunlular olarak sizler üreteceksiniz, imal edeceksiniz, para kazanacaksınız. Projeye Karacadağ Kalkınma Ajansımız 2011 Ekonomik Gelişme Mali Destek Programımız kapsamında tam 261 Bin TL destek verdi. Böyle bir tesis yaptığınız için size helal olsun. Burayı görmeyi çok arzu ettim. Bugün de buraya gelebilme imkânım oldu. Yaklaşık 40 kişi ekmek yiyecek, istihdam edilecek. Bu tesisin hayırlı olmasını içtenlikle diliyorum” dedi.

Hilvan Küçük Sanayi Sitesi'ne 463 Bin TL Hibe Desteği

Açılıştan önce Vali Güvenç, beraberindeki heyetle birlikte Hilvan-Siverek yolu üzerinde yapımına 2006 yılında başlanan ve yarım kaldığı için kaderine terk edilen; daha sonra Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yeniden yapımına başlanan Küçük Sanayi Sitesi’ni inceledi. Burada yetkililerden altyapı çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Güvenç, küçük sanayi sitesinin yapılmasına destek veren herkese teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi. Vali Güvenç, Sanayi Sitesi’nin Hilvan – Siverek Karayolu güzergâhında bulunması nedeniyle yoldan her geçtiğinde, tesislerin yarım kalmış halinden rahatsızlık duyduğunu söyledi.
Vali Güvenç şunları belirtti: “2006 yapımına başlanan ve maalesef kaç senedir bu halde duran, kötü görüntü arz eden; sizlerin de işlerini büyütmenize engel olan bu tesise, Karacağ Kalkınma Ajansımız, 2013 Yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği veriyor. Küçük sanayi sitesi olarak düşündüğümüz 45 dükkânımız yeniden yapılıyor. Buranın ayağa kalkması için gerekli olan 618 bin 525 TL’lik kaynağın yüzde 75’ini yani 463 bin 399 TL’sini Karacadağ Kalkınma Ajansımız veriyor. Helal olsun kararımızı verdik sözleşmeyi imzaladık. Bu günden itibaren çalışmaya başlıyoruz. Sizlerden de ricamız geri kalan 150 bin TL’lik kısmı 45 esnafın karşılamasıdır.”

Hilvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kooperatif Başkanı Ömer Salgın ise, “Sayın Valimiz, Kaymakamımız, başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in öncülüğünde Hilvan’a gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. 140 Konutlu TOKİ evlerinin yapılması ve Sosyal Güvenlik Kurumunun getirilmesi, Sanayi tesisine destek çıkılmasından dolayı Hilvanlılara adına teşekkür ediyorum” dedi.