Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Diyarbakır’da Yatırım Arayışında

6 Aralık 2013 Cuma 12:10
  • Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Diyarbakır’da Yatırım Arayışında

Aralarında Rusya, Ukrayna, Balkanlar ve Doğu Avrupa’nın olduğu 35 ülkede 1991 yılından şuana kadar yaklaşık 82 milyar Euro’luk kaynak kullandıran Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Diyarbakır’da destekleyeceği projeleri belirlemek için çalışmalar yapıyor.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın organizasyonu ile Diyarbakır’a gelen EBRD Yerel İşletmeleri Destekleme Fonu Yöneticisi Paolo Monaco ile Kıdemli Analist Atilla Burgut; DİMER, DTS Transformatör,  Mes Yağ ve Karavil Grup yetkililerini ziyaret ederek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. 

Türkiye’de şuana kadar toplamda 2,7 milyar Euro’luk kaynağı yatırımlara yönlendirdiklerini belirten Yerel İşletmeleri Destekleme Fonu Yöneticisi Paolo Monaco, "EBRD olarak firmalara uzun vadeli kredi vererek, öz kaynak yatırımı ile ortak olarak ya da bu ikisini birlikte öngören şekillerde destek oluyoruz. Karacadağ Kalkınma Ajansı aracılığıyla Diyarbakır’da destek verebileceğimiz firmaları tanımak istiyoruz. Şuana kadar ön görüşmelerden olumlu sonuçlar aldık. KOBİ’lerin ölçeklerini büyütmelerine, yeni yatırımları gerçekleştirmelerine, ulusal ve uluslararası pazarlara açılma çalışmalarına mali katkı sağlıyoruz. Ayrıca, EBRD, faaliyet göstermekte olduğu ülkelerde yalnızca sermaye finansmanı yoluyla değil, ayrıca Küçük Ölçekli İşletme Destek Ekibi ile KOBİ’lere sağladığı uzmanlık önerileriyle de destek vermektedir. Destek verirken tamamen firmanın özellikleri ile projenin kendisini temel alan bir yaklaşım sergiliyoruz. Türkiye’de özellikle enerji, endüstriyel tarım ve imalat sektörleri büyüme sürecinde. Bu konuda Güneydoğu Anadolu avantajlı bir bölge konumunda bulunuyor. Ayrıca Belediyelerin ulaşım, su, atık su gibi alt yapıya ilişkin projelerine de ilgi duyuyoruz" dedi.