Ajansımızın Desteğiyle Diyarbakır’ın Eşsiz Güzellikleri Havadan Görüntülenecek

10 Nisan 2021 Cumartesi 15:43
  • Ajansımızın Desteğiyle Diyarbakır’ın Eşsiz Güzellikleri Havadan Görüntülenecek

Ajansımızın Teknik Destek Programı kapsamında sağladığı destekle Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) üyelerine drone eğitimi verilecek.

Ajansımız ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti arasında imzalanan protokolle, kentte görev yapan 40 gazeteciye ücretsiz drone eğitimi verilecek. Projeyle yerel ve ulusal yayın organlarında görev yapan gazetecilere verilecek eğitimde, drone ile yapılan çekimler sayesinde Diyarbakır’ın tarihi ve turistik değerlerinin medyada hakkettiği şekilde yer alması amaçlanıyor. Projenin imza töreninde konuşan Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, şunları söyledi: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde faaliyetlerini sürdüren Ajansımız, yereldeki kurumlara ihtiyaç duydukları alanlarda teknik destek sağlayarak, eğitim ihtiyaçlarını karşılamalarına katkı sağlıyor. 2020 yılı içerisinde, proje anlamında güzel fikirler aldık. Çünkü burada uygulayacağımız proje fikirlerinin, ilgili kurumun önünü açacak, kapasitesini genişletecek ve bölgeye de katkısı olması önemli. Bu kapsamda Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin sunmuş olduğu drone eğitimi, birçok boyutuyla olumlu etkilere sahip. Drone konusunda, daha önce farklı kurumlara da destek verdik. O kurumların ne kadar istifade ettiğini de gördük. Gazeteciler çok önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların kalitesinin artması, belki kısa sürede nitelikli haber içeriklerinin geliştirilmesi için ilk adım atılmış olacak. Ajans olarak, önümüzdeki dönemde GGC'nin ve basın mensuplarının kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla, her türlü desteğe hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

 

GGC Başkanı Mehmet Veysi İpek ise bu eğitimle gazetecilere drone çekimleri konusunda hem teknik destek vermek hem de yapılan çekimlerle kentin tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını vurguladı. Eğitimin 20'er kişilik gruplar halinde verileceğini ifade eden İpek, projeye Diyarbakır'da görev yapan 40 gazetecinin katılım sağlayacağını, görsel kapasiteyi arttırmaya yönelik verilecek drone eğitiminin çok faydalı olacağına inandığını söyledi. İpek, projelerle kentin tarihi yerlerinin tanıtımına katkı sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

Ajansımızın Desteğiyle Diyarbakır’ın Eşsiz Güzellikleri Havadan Görüntülenecek