Diyarbakır’da Umut Veren İşbirliği

25 Ağustos 2010 Çarşamba 15:04
  • Diyarbakır’da Umut Veren İşbirliği
  • Diyarbakır’da Umut Veren İşbirliği
  • Diyarbakır’da Umut Veren İşbirliği
  • Diyarbakır’da Umut Veren İşbirliği
  • Diyarbakır’da Umut Veren İşbirliği
  • Diyarbakır’da Umut Veren İşbirliği
  • Diyarbakır’da Umut Veren İşbirliği

24-26 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Sempozyumu ve Mermercilik Şurası organizasyonu için Dicle Üniversitesi, Valilik, Belediye, Karacadağ Kalkınma Ajansı, KOSGEB ile Ticaret ve Sanayi Odası’ndan oluşan 6 kurum işbirliği protokolü imzaladı. Diyarbakır sanayisinin masaya yatırılacağı sempozyumda, uluslararası düzeyde katılım gösterecek temsilciler yenilenebilir enerji kaynakları, mesleki eğitim, bitkisel ve hayvansal üretim ile mermercilik konularında bildiriler sunacak.

Katılım boyutu ve kurumsal işbirliği yönüyle Diyarbakır’da bir ilk olduğu ifade edilen organizasyona Karacadağ Kalkınma Ajansı, Sempozyum Bildiri Kitabının basımı ve 3 adet bilimsel bildiri sunumuyla destek oluyor.

Diyarbakır’daki önemli kurumları ortaklık anlayışıyla bir araya getiren organizasyona Valilik ve KOSGEB “Cazibe Merkezleri Programı” kapsamında maddi ve kurumsal destek sağlarken, Diyarbakır Belediyesi de Diyarbakır’ın tanıtımı için gezi programı için gezi programı düzenleyecek.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının organizasyon komitesinde ve “Enterprise Europe Network” kapsamında Avrupa iş desteği aracılığıyla materyal basımı konularında görev aldığı sempozyuma bildirilerin toplanması, bilimsel heyetlere inceletilmesi ve çalıştay gruplarının oluşturulması konularında da Dicle Üniversitesi destek sağlıyor.

Hazırlıklarına aylar öncesinden başlanan Uluslararası Katılımlı Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Sempozyumu ve Mermercilik Şurası kapsamında yapılan kurumlararası işbirliği protokolü imza töreninde konuşan Dşyarbakır Valisi Sayın Hüseyin Avni MUTLU; “Diyarbakır, tarihteki en eski yerleşim birimlerinden biridir. Sahip olduğu stratejik konumu ve doğal zenginlikleriyle, tarih boyunca önemli bir ticaret ve sanat merkezi olan Diyarbakır, aynı zamanda birçok medeniyet ve inanca ev sahipliği yapmıştır. Bu tarihsel geçmiş ve kültürel birikimle, Diyarbakır, günümüzde gerek ülkemiz ve gerekse Ortadoğu ülkeleri için büyük bir kültür, sanat, ticaret, sanayi ve turizm merkezi olma potansiyelini taşımaktadır” dedi. Sözlerinde düzenlenecek sempozyumun önemine işaret eden Sayın MUTLU, sempozyumun amacını “Bu sempozyumla, Diyarbakır’ın ekonomik açıdan kalkınması ve gelişmesi için sanayinin öncü rol oynaması, sanayideki gelişmenin yeni yatırım ve istihdam olanakları yaratarak Diyarbakır’ı bir cazibe merkezi konumuna getirmesi, bunun yaratacağı olumlu etkilerle işsizlik ve yoksulluğun olmadığı, gerek diğer bölgelerle arasındaki gerekse kendi içerisindeki sosyo-ekonomik gelişmişlik farklarını gidermiş bir bölge oluşturmak için Dicle Üniversitesi, Bölgedeki kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini en üst düzeye çıkararak sanayinin gelişmesine katkıda bulunmak hedeflenmektedir” sözleriyle ifade etti.

Ajans Genel Sekreterimiz Sayın Dr. İlhan KARAKOYUN ise yaptığı konuşmada Ajansımızın bölgede yaptığı çalışmalarla kısa sürede teklif çağrısına çıkacak seviyeye geldiğini ve 22 milyon 900 bin TL’lik mali destek programı ile bölge sanayicisi ve kamu kuruluşları için önemli bir kaynak aktarmakta olduğunu söyledi. Ajansımızın kuruluş amacı ve fonksiyonlarına da değinen KARAKOYUN, yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla Ajansımızca hazırlanan “Irak ve Suriye Ülke Raporları” hakkında bilgi verdi. Sempozyuma gerek organizasyonda gerekse de maddi olarak destek verdiğimizi belirten Genel Sekreterimiz “Artık Ajansımız faaliyette. Sayın Valilerimiz ve Başkanlarımızın da desteği ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz” dedi.