Diyarbakır'ın Yöresel Lezzetleri Yörex’te Görücüye Çıkacak

25 Ekim 2016 Salı 15:56
  • Diyarbakır'ın Yöresel Lezzetleri Yörex’te Görücüye Çıkacak

Lezzetleri dünyaca tanınan Diyarbakır’ın yöresel tatları ve değerleri Antalya’da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te ziyaretçilere sunulacak. Bu yıl 7’incisi gerçekleştirilecek YÖREX Fuarı 26-30 Ekim tarihleri arasında Anfaş Antalya Fuar Merkezinde kapılarını ziyaretçilerine açacak. Türkiye’nin 7 bölgesinde üretilen binlerce ürünü buluşturan fuarda Diyarbakır, birçok kurumun ortaklaşa kullanacağı stantla temsil edilecek.

Diyarbakır, Diyarbakır Valiliği öncülüğünde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası ile Diyarbakır İl Kültür Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek.

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyon olan YÖREX’te coğrafi işaret ve tescil belgeli lezzetleri olan Diyarbakır Burma Kadayıfı ve Diyarbakır Örüklü Peynirinin yanı sıra Diyarbakır Hasır Bilezikleri ve Diyarbakır Dibek Kahvesin de bulunduğu ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.