Kadayıfın Geleceği İçin Emıtt’te Minik Ellere Kadayıf Eğitimi Verildi

30 Ocak 2017 Pazartesi 13:25
  • Kadayıfın Geleceği İçin Emıtt’te Minik Ellere Kadayıf Eğitimi Verildi
  • Kadayıfın Geleceği İçin Emıtt’te Minik Ellere Kadayıf Eğitimi Verildi
  • Kadayıfın Geleceği İçin Emıtt’te Minik Ellere Kadayıf Eğitimi Verildi
  • Kadayıfın Geleceği İçin Emıtt’te Minik Ellere Kadayıf Eğitimi Verildi

Diyarbakır Valiliği Koordinesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TURSAB Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulu, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası’nın katıldığı EMITT Fuarı kapsamında çocuklara kadayıf eğitimi verildi. Fuarda Diyarbakırlı Kadayıfçı Hacı Levent Fuarı ziyaret eden miniklere “Minik Kadayıf Ustaları için Eğitim Başlıyor” sloganı ile kadayıf eğitimi verdi.

Diyarbakır Standını ziyaret eden miniklere kadayıf ustalarınca kadayıfın hazırlaması ile ilgili temel eğitimler verilirken, eğitim sonrasında katılımcı çocuklara başarı sertifikası Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan Vekili Şeyhmus Ayhan, Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ile Hacı Levent Kadayıfçısı Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Altunhan tarafından sertifika verildi.

Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral: “Şehrimizin tanıtımı için Valiliğimiz öncülüğünde tüm kurum ve kuruluşlar olarak Diyarbakır Standında yer alıyoruz. Standımızda Diyarbakır’ımızın lezzeti dünyaca bilinen kadayıfı yeni nesillerle buluşturmayı hedefledik. Geleneksel tatlarımızın yok olmaması ve daha geniş kitleler tarafından bilinmesi amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklerin önemli olduğuna inanıyoruz’’dedi.

Kadayıfın Diyarbakır’ın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğunu belirten Hacı Levent Kadayıfçısı Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Altunhan “Böylesi büyük bir organizasyonda yer alıp ilimizin vazgeçilmez lezzetlerinin arasında bulunan kadayıfın gelecek nesil tarafından bilinmesini önemsiyoruz. EMITT Fuarı’nda yer aldığımız Diyarbakır Standında fuar boyunca her gün 50 minik yavrularımıza ustalarımızca kadayıf yapımına ilişkin temel eğitimler verdik” dedi.