Şanlıurfa Turizminin Canlanması İçin Başarılı Modeller İnceleniyor

3 Mayıs 2017 Çarşamba 14:09
  • Şanlıurfa Turizminin Canlanması İçin Başarılı Modeller İnceleniyor
  • Şanlıurfa Turizminin Canlanması İçin Başarılı Modeller İnceleniyor
  • Şanlıurfa Turizminin Canlanması İçin Başarılı Modeller İnceleniyor

Avrupa Birliği kaynakları ile finanse edilen Ajansımız tarafından yürütülen Şanlıurfa'da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesinin uygulama aşamasında başarılı modeller yerlerinde inceleniyor.

Göbeklitepe'nin korunmasına yönelik çalışmaların yanı sıra Şanlıurfa'da turizm altyapısının geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefleyen projenin başarılı olması için bir dizi ziyaretler gerçekleştirilecek. Ziyaretlerin ilki Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Turizm Platformu, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Birliği, TÜMSİAD ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan temsilciler katılımıyla Mardin’de gerçekleştirildi. Ziyaretler Şanlıurfa ilindeki turizm yönetişim modeli ve yapısını güçlendirmek için Mardin’deki turizm sektörü paydaşları ile görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla yapıldı.

Çalışma ziyareti sırasında katılımcılar Mardin ilinde uygulanan ve AB tarafından finanse edilen Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi projesinin sonuçlarını yerinde görme ve ildeki turizm koordinasyonundaki zorluk ve fırsatlar hakkında bilgi alma ve benzersiz el sanatları ile hediyelik eşya geliştirilmesi konusunda deneyimlerini paylaşma fırsatı buldular.

Çalışma ziyareti esnasında Şanlıurfa Çalışma Ziyareti Grubu; Mardin Valiliği, Mardin Müzesi, Deyrulzafaran Manastırı, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Artuklu Üniversitesi gibi kilit paydaşlar ve mevkidaşları ile görüştü. Projenin Ekip Lideri Mary McKeon, “Çalışma ziyaretlerimiz, projemizin uygulama aşamasında belirlediğimiz yönetişim danışma grubunun kapasitesini artıracaktır. Bu ziyaretlerimiz önümüzdeki dönemlerde Türkiye’nin değişik illerinde uygulanan başarılı projeleri inceleme ziyaretlerimizin ilk etabını oluşturmaktadır. Bu tür ziyaretler projenin hedeflerine ulaşmasına değerli katkılar sağlayacaktır” dedi.

McKeon, çalışma ziyaretinde gerçekleştirilen toplantılar, sunumlar ve görülen turizm ürünlerinin, miras sit alanlarının yönetimi, turizm personelinin eğitimi ve becerilerinin artırılması, destinasyon yönetimi ve pazarlama, turizme yönelik miras/dini yerlerin yönetimi, turizmde kamu özel ortaklığı ve turizm master planı gibi Şanlıurfa projesinde yer alan çeşitli bileşenlerle bağlantılı olduğunu ifade etti.