Şanlıurfalı İşadamlarına Yatırım Çağrısı

19 Aralık 2017 Salı 11:41
  • Şanlıurfalı İşadamlarına Yatırım Çağrısı
  • Şanlıurfalı İşadamlarına Yatırım Çağrısı

Ajansımız ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalı işadamlarına yönelik yatırım fırsatları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Kaçar, Mehmet Ali Cevheri, Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı MetinBaydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Taş, Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve Şanlıurfalı iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi için her türlü desteğin sağlandığını ve kente yatırım yapacak olan iş adamlarına her zaman destek vereceklerini söyledi. Vali Erin şunları belirtti: “Şanlıurfa Türkiye’nin en genç nüfusa sahip ili konumunda. Sahip olduğu dinamik nüfusu ve son dönemde gerçekleştirdiği eğitim hamleleri sayesinde önemli bir toplumsal ivme yakalayacağına inanıyoruz. Ayrıca ilimiz, doğu ve batı arasında önemli kavşak yollarının kesiştiği bir coğrafyada yer alıyor.  OSB’lerimizde her geçen gün yeni yatırımcılar büyüme hamlelerini gerçekleştiriyor. Güçlü sosyal yapımızı sanayi altyapımızla güçlendiriyoruz. Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan, faaliyet gösteren işadamlarımızı Şanlıurfa’ya yatırım yapmaya çağırıyoruz. Siz yeter ki gelin biz sizlere her türlü kolaylığı göstereceğiz.” 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçişunları söyledi: “Bir şehrin gelişimi sadece kamu yönetimleri ve yerel yönetimlerle tek başına olabilecek bir şey değildir. Doğru olan yaklaşım el birliği ile olan yaklaşımdır. Şehir bu elbirliği ile bunu başarmıştır. Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz ve yerelde 13 belediye olarak bizler el birliği ile hareket ediyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak çok güzel bir kent konseyi kuruldu. Şehirde birlik ve beraberlik çok güzel bir şekilde tesis edilmiştir. Şanlıurfa çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. ÖrneğinTürkiye Voleybol Kupası final müsabakaları şu anda Şanlıurfa'da yapılıyor. Şanlıurfa 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip bir kenttir. Gençlerimizi eğitirsek, meslek edindirme noktasında onlaravizyoner bir bakış kazandırırsak şehrimiz her yönü ile gelişir. Şanlıurfa yatırımcıya kucak açmış bir şehirdir ve birçok alanda organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. Şanlıurfa merkez ile birlikte ilçelerde de OSB bulunmaktadır. Yatırım için alt yapı hazır ve iş adamlarımızı kente yatırım yapmaya davet ediyoruz. Şanlıurfa ayrıca inanç merkezleri ile bir odak şehirdir.”

Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar ve Mehmet Ali Cevheri Şanlıurfa’nın altyapısının ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için son 15 yıllık dönemde yapılan çalışmalar ile Şanlıurfa’nın önümüzdeki dönemde marka bir şehir olması adına yapacakları çalışmalar hakkında konuşma gerçekleştirdi.

Toplantıda Ajansımız Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak tarafından Şanlıurfa ili yatırım fırsatları ile yatırımcılara verilen teşvikler konusunda kapsamlı bir sunum yapıldı. Soru cevap bölümü ve toplu fotoğraf çekimi ile toplantı sona erdi.