Konuya ilişkin protokol imza töreni Şanlıurfa OSB'de gerçekleştirildi. Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Hazır Giyim ve Konfeksiyon Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) küme koordinasyonu merkez binasında gerçekleştirilen imza törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ile çok sayıda sanayici katıldı.
Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "İlimizin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğin çözümüne yönelik projeleri her geçen gün hayata geçiriyoruz. Karacadağ Kalkınma Ajansının yürüttüğü projelerden Ayakkabıcılık İhtisas Bölgesinde 13 fabrikanın inşası bitmek üzere. Yatırımcılardan talep almaya başladık. Tüm tesisleri kamu kaynağı ile gerçekleştirdik. Şu an 10 başvurumuz var. Yatırımcılarımız inşallah en kısa sürede makinelerini getirerek üretime başlayacaklar. Bu model sayesinde Şanlıurfa, Türkiye’nin en önemli ayakkabı üretim merkezlerinden biri olacaktır. Ayrıca HOSAB olarak adlandırdığımız Hazır Giyim ve Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’nde benzer bir projeyi hayata geçirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kamu-özel sektör iş birliğiyle 300 dönüm üzerine kuracağımız tekstil bölgesiyle sanayici ve üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak, yatırımların önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Çalışmalarımız sonucunda bölgemizi yatırımcılar için cazip hale getireceğiz. Sadece Şanlıurfa merkezde değil, aynı zamanda Viranşehir, Siverek ve Birecik'te de tekstil sektöründe faaliyet gösteren yatırımcılarımıza bu alanları sunacağız. Çalışmalarımız sayesinde 10 bine yakın kişi burada istihdam edilecektir” dedi.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, üniversite sanayi iş birliğinin sonuç alması için tüm tarafların yoğun şekilde çalışması gerektiğini söyledi. Rektör Çelik, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak ÜSİM İrtibat Ofisi ve Meslek Yüksek Okulu'nun başarılı olması ve amacına ulaşması için tüm imkanları seferber edeceklerini ifade etti.
Dr. Hasan Maral ise şunları söyledi: “Karacadağ Kalkınma Ajansı olarak çoğunlukla hibe veren bir kurum olarak görünüyoruz. 10 uncu yılını kutlayan Ajansımız geçen süre içinde mali ve teknik hizmetler vererek bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağladı. Mevcut çalışmalarımıza ek olarak son yıllarda girişimcilik eko sisteminin gelişimine katkı sağlamak adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, ticaret odalarımız, üniversitelerimiz ile ortak çalışmalar yürütmekteyiz. Bu kapsamda Harran Üniversitesi tarafından hazırlanan projelerin hayata geçmesine yönelik hem mali destek programlarımız hem de Cazibe Merkezleri Destekleme Programı çerçevesinde desteklerimiz oldu. Projelerimiz, bir yandan yatırımcılara yatırım yapmaları konusunda uygun ortam hazırlarken, diğer yandan sanayicimizin nitelikli eleman sorununun çözümüne katkı sağlayacaktır.”