Çermik İlçesinin Yüzü Gülüyor!

9 Aralık 2010 Perşembe 11:26
  • Çermik İlçesinin Yüzü Gülüyor!
  • Çermik İlçesinin Yüzü Gülüyor!
  • Çermik İlçesinin Yüzü Gülüyor!
  • Çermik İlçesinin Yüzü Gülüyor!
  • Çermik İlçesinin Yüzü Gülüyor!
  • Çermik İlçesinin Yüzü Gülüyor!

Diyarbakır Vali Yardımcısı Memduh TURA ile Ajansımız Genel Sekreteri Dr. İlhan KARAKOYUN, 2 Aralık 2010 tarihinde uygulanmakta olan projeleri yerinde görmek amacıyla Çermik İlçesini ziyaret etti.

Çermik Kaymakamı Nesim BABAHANOĞLU ve Çermik Belediye Başkanı Mehmet AKDAĞ ile projelerin uygulaması hakkında görüşmeler yapıldıktan sonra, İlçede bulunan ve turizme kazandırılabilecek tarihi mekanlar yerinde görüldü.

AB fonu ile finanse edilen “GAP Bölgesinde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin Azaltılması Fiziksel Planlama ve Yatırım Hibe Programı” çerçevesinde restore edilen tarihi Haburman Köprüsü’nde incelemelerde bulunuldu. GAP-PPI-083 referans numaralı Projenin iki kısımdan oluştuğu ve birinci kısmın tarihi Haburman Köprüsünün restore edilip eski orjinal görüntüsüne kavuşturulması olduğu, ikinci kısmın ise yeni bir betonarme köprü inşaatı yaparak tarihi Haburman Köprüsünü araç trafiğine tamamen kapatmak ve güvenli, kesintisiz bir geçiş noktası tayin etmek olduğu ifade edildi. Projenin toplam uygun maliyeti 826.399,00 Euro olup bu bedelin % 90’ına tekabül eden 743.759,10 Euro Avrupa Birliği tarafından, geri kalan % 10’u olan 82.639,90 Euro ise Çermik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından karşılanmıştır.

Yerinde inceleme yapılan diğer bir proje de, Ajansımızın Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen TRC2-10-TURİZM001 Referans numaralı “Termal Turizmin Gülümseyen Yüzü” adlı Projeydi. Bu proje kapsamında kaplıca bölgesinin sağlıklaştırması ve ışıklandırılması, spor alanlarının oluşturulması, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenleneceği amfi tiyatro yapılması, doğal taş görünümlü şelale ile meydan oluşturulması, çocuk oyun alanları, oturma alanları, yürüme yolları, ışıklandırma çalışmaları yapılması, alışveriş alanları ve dinlenme alanları oluşturulması planlanıyor. Projenin toplam maliyeti, 1.118.825,66 TL olup bu bedelin 727.236,66 TL’lik kısmı Ajansımız tarafından ve 391.588,98 TL’lik kısmı da Çermik Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Projenin, bir yılda tamamlanması öngörülüyor.