Projenin başlıca amaçları arasında; yaratıcı kültür endüstrilerinde yerel potansiyeli ve geliştirilebilecek alanları tespit etmek geliyor. Örnek bir konu üzerinden hazırlanacak fizibilite çalışması, kitap ve yazılı basın, müzik, tiyatro, opera, sinema, video, radyo ve televizyon, fotoğrafçılık, yazılım veri tabanları, bilgisayar oyunları, görsel ve grafik sanatlar, ajanslar, müzeler, kültürel ve doğal miras alanlarında yapılması gerekenlere de ışık tutacak.
Tamamlanacak fizibilite çalışması Diyarbakır’da yaratıcı kültür endüstrileri ekosisteminin olgunlaştırılması adına önemli bir adım özelliği taşıyacak. Fizibilite tamamlandıktan sonra bir yandan uygulanmasına dönük çalışmalar yürütülürken bir yandan da gençlerin ihtiyaç duyduğu kaynaklar, eğitimler ve network oluşturma vb. alanlarda faaliyetler yürütülecek. Belirlenen kültür endüstrisi alanlarının gelişimi için gençlerin ihtiyaç duydukları destek yapıları da tespit edilecek. Bu kapsamda Diyarbakır ilinin kültürel çeşitliliği ve genç nüfus potansiyeli göz önünde bulundurularak kültür endüstrileri alanında girişimlerin gelişme potansiyeli değerlendirilerek raporlanacak.
Bu çalışma ilde henüz yeni gelişen yaratıcı kültür endüstrileri alanında farkındalığın gelişmesine önemli katkı sunacak.