Sosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak Kullandırılacak

27 Mayıs 2022 Cuma 15:34
  • Sosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak Kullandırılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO)” açılış ve tanıtım toplantısı Mardin’de gerçekleştirildi.

SEECO Projesi, Avrupa Birliği FRIT Mali Yardım Fonu kapsamında sağlanan 39,5 Milyon Euro’luk kaynakla Dünya Bankası idaresinde ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü yürütücülüğünde hayata geçirilecek.

Projenin tanıtım toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, DİKA, Karacadağ, İpekyolu, Çukurova ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajanslarının Genel Sekreterleri, GAP, DAP, DOKAP ve KOP Bölge Kalkınma İdarelerinin Başkanları ve Avrupa Birliği ülkelerinden yedi büyükelçi katıldı.

Toplantıda AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş konuşma yaptılar. Daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek proje hakkında sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Dünya Bankası Kıdemli Sosyal Gelişim Uzmanı ve Görev Ekibi Lideri Natacha Lemasle ile Ravdanur Derneği Kurucu Başkanı Ravda Nur Cuma da birer konuşma yaptılar. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame ise online olarak katılım sağladı.

SEECO projesinin açılış ve tanıtım toplantısının son bölümünde “Sosyal Girişimcilikte Başarı Hikayeleri” konulu bir panel düzenlendi. Bilkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Saime Özçürümez’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Bebemos / Sektor 7 Kadın Girişimci İzabela Erşahin, Moringantep Girişimci Kadınlar Üretim ve Kalkınma Kooperatifi’nden Sevgi Kütüz ve Rosemary Kadın Derneği’nden Maalem Abdulrazzak tecrübe paylaşımında bulunduktan sonra program sona erdi.


Mülteciler için 11 İlde Uygulanacak


Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında desteklenen ve Dünya Bankası ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi” kapsamında mültecilerin toplumsal sorunlarının çözüme kavuşturulması amaçlanmaktadır.

Proje DİKA, Karacadağ, İpekyolu, Çukurova ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajanslarının yerel ortaklığında 2025 yılına kadar Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin illerinde uygulanacaktır.

On bir ili kapsayan ve özellikle kadınları ve gençleri odağına alan Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesinin farklı bir bakış açısıyla önemli bir hamle başlatarak bölgenin girişimcilik kültürüne yeni bir boyut kazandırması hedeflenmektedir.

Sosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak KullandırılacakSosyal Girişimcilik Projesi ile 39,5 Milyon Euro’luk Kaynak Kullandırılacak