Şanlıurfalı Gençlere Yeni İstihdam Kapısı

30 Mart 2023 Perşembe 16:21
  • Şanlıurfalı Gençlere Yeni İstihdam Kapısı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi yeni bir üretim tesisine kavuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek ve istihdam edilebilirliğini sağlamak amacıyla uygulanmaya başlanan “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” kapsamında inşa edilen fabrika yatırımcıya tahsis edildi.

200 kişilik istihdam sağlayacak fabrikanın tahsis edilmesine ilişkin sözleşme Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Ajansımız Genel Sekreter Vekili Yunus Çolak ile firma yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Birecik OSB’de inşa edilen fabrikanın hazır giyim sektörüne yönelik üretim yapacağını söyledi. Vali Ayhan şunları belirtti: “Birecik’teki 200 kardeşimiz için yeni bir iş imkânı doğmuş olacak. Yani 200 ailemizin daha evindeki çorbaya tuzumuzu katmış olacağız. Özellikle yaşadığımız deprem ve sel felaketlerinden sonra, şehrimizdeki üretim çarkını döndürecek böylesi adımlar, şehrimiz adına güzel gelişmelerdir.”

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam da, ilçede deprem sonrası özellikle istihdama yönelik yatırımlar için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “İstihdama yönelik projelerimizden birisi olan, 200 kişiye ekmek kapısı olacak tekstil fabrikamızı tamamlanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Fabrikamız için imzalarımızı attığımız bu protokolün Birecik’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Şanlıurfalı Gençlere Yeni İstihdam KapısıŞanlıurfalı Gençlere Yeni İstihdam KapısıŞanlıurfalı Gençlere Yeni İstihdam Kapısı