Gençler İş Yaşamına Çağrı Merkezlerinde Katılıyor

21 Aralık 2023 Perşembe 13:02
  • Gençler İş Yaşamına Çağrı Merkezlerinde Katılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün Genç İstihdamı teması kapsamında Ajansımızın Yenişehir Belediyesi ve özel sektör işbirliğiyle Diyarbakır'da yürüttüğü Çağrı Merkezi Alanında İstihdam Garantili Eğitim ve İş Birliği çalışması sayesinde 250 genç iş yaşamına katılacak..

 

Sürdürülen çalışmalar kapsamında Ajansımız koordinasyonunda Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ve Teleperformance firması arasında istihdam garantili işbirliği protokolünün ikincisi imzalandı. Firmanın Diyarbakır’daki Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Yenişehir Belediye Başkanı Murat Beşikçi, Ajansımız Genel Sekreter Vekili Yunus Çolak ile Teleperformance Operasyon Direktörü Lütfü Gedikoğlu katıldı.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, gençlerin istihdamına yönelik ciddi anlamda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Proje ile hedeflerinin 2024'te istihdamı artırmak olduğunu ifade eden Beşikci, Genç İstihdamı Projesi kapsamında gençleri çeşitli sektörlerde istihdama kazandırdıklarını açıkladı.


Ajansımız Genel Sekreter Vekili Yunus Çolak ise şunları söyledi: “Diyarbakır ile Şanlıurfa gerek genç nüfusu gerekse dinamik yapısıyla güçlü bir beşeri sermayeye sahip. Bakanlığımızın Genç İstihdam teması kapsamında Bölgemizin en büyük sorunu olan işsizliğe çözüm çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Uygulamadığımız projemiz, kamu-özel sektör işbirliği konusunda tüm Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte. İlk etabında 200 genci iş yaşamına kazandıran projemizin imzalanan ikinci etabında 250 genç istihdam edilecek. Projemiz sayesinde şehir dışında iş nedeniyle göç etmek zorunda kalan gençlerimize yeni olanaklar sunacağız. ”

Gençler İş Yaşamına Çağrı Merkezlerinde KatılıyorGençler İş Yaşamına Çağrı Merkezlerinde KatılıyorGençler İş Yaşamına Çağrı Merkezlerinde Katılıyor