Karacadağ Kalkınma Ajansı Tümsiad Üyeleri ile Buluştu!

4 Mayıs 2011 Çarşamba 17:36
  • Karacadağ Kalkınma Ajansı Tümsiad Üyeleri ile Buluştu!
  • Karacadağ Kalkınma Ajansı Tümsiad Üyeleri ile Buluştu!
  • Karacadağ Kalkınma Ajansı Tümsiad Üyeleri ile Buluştu!

Karacadağ Kalkınma Ajansı, işadamları ile gerçekleştirdiği tanıtım toplantısı çalışmaları kapsamında Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) üyeleri bir araya geldi.

 TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi’nde dün gerçekleştirilen toplantıya, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sadık Sade, başkan yardımcısı Mehmet Ayneli, Şanlıurfa YDO Koordinatörü Emin Uğur Divitçi, Şanlıurfa YDO Uzmanı Yunus Çolak ve 30’a yakın TÜMSİAD üyesi katıldı.

Toplantıda konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Karakoyun, ajansın kısa sürede kurulmasına rağmen bölge ekonomisinin geliştirilmesi için yoğun şeklide çalıştığını söyledi. Ajansın sadece sorunları tespit etmekle yetinmediğini belirten Dr. Karakoyun “31 uzman arkadaşımızın hazırladığı çalışmalar sadece rapor olarak kalmıyor. Aynı zamanda yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlıyor. Uzman arkadaşlarımızın kamu-özel ve STK’lar ile geliştirdiği ortak çalışmalar sayesinde Şanlıurfa ekonomisi için ‘ortak akıl’ oluşmaya başladı. Artık sorunlar sahipsiz kalmıyor. Sorunları ortadan kaldırmak için elbirliği ile çalışıyoruz” dedi. Bölgesel gelişme konusunda artık kalkınma ajansların önemli şekilde rol üstlenmeye başladıklarını vurgulayan Dr. Karakoyun, işadamlarına yeni dönemde projeleri ile Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın programlarından yararlanmaya çağırdı.

Geçen yıl ilk kez verilen mali destekler konusunda katılımcıları bilgilendiren Karakoyun şunları söyledi: “İşadamları projeleri destek alamayınca çok sitem ediyorlar. Biz ajans olarak herkese eşit mesafedeyiz. Burada önemli olan projenin kendisidir. İşadamlarımızın projelerini uygun koşul ve şekillerde hazırlaması gerekiyor. Ajansımızın Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi, TÜMSİAD üyelerinin yatırımlarındaki izin ve ruhsat işlemlerinin hızlanmasında yardımcı olabilir. Bunun dışından uzmanlarımız Şanlıurfalı ve il dışından gelecek yatırımcılara hizmet vermeye hazır.” Karacadağ Kalkınma Ajansı ile işbirliğini artırmak istediklerini ifade eden TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sadık Sade ise Ajansla ortak projelere imza atmak istediklerini söyledi.