Hasiad Üyelerinden Şanlıurfa'ya Yakın Takip

25 Nisan 2011 Pazartesi 17:51
  • Hasiad Üyelerinden Şanlıurfa'ya Yakın Takip
  • Hasiad Üyelerinden Şanlıurfa'ya Yakın Takip
  • Hasiad Üyelerinden Şanlıurfa'ya Yakın Takip

Reel sektörde birçok firmanın üye olduğu İstanbul Hadımköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD), hayvancılık yatırım için Şanlıurfa’yı öncelikleri arasına aldı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi (YDO) uzmanları, yatırım tanıtım faaliyetleri kapsamında HASİAD üyelerine Şanlıurfa’nın Yatırım Fırsatları’nı anlattı.
HASİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmeye Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emin Uğur Divitçi, YDO Uzmanı Yunus Çolak, HASİAD Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Bozdağ, Levent Eren, genel sekreter Mustafa Ertürk ile Emre Kalıp Genel Müdürü Karaca Aslan katıldı. Toplantıda Şanlıurfa YDO Koordinatörü Emin Uğur Divitçi, öncelikle Yatırım Destek Ofisi tarafından verilen hizmetler, Şanlıurfa’nın yatırım potansiyelleri ve şu an ilde yatırım kararı almış firmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Aynı zamanda Şanlıurfa’da hayvancılık için uygun ve kullanıma hazır Hazine arazileri konusunda bilgilendirme yapan Divitçi, bu arazilerin nasıl tahsis edileceği konusunda detaylı sunumlar yaptı.
Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Yunus Çolak ise Hazine Müsteşarlığı Teşvik Sistemi ile ilgili bilgi verirken, Şanlıurfa’da hayvancılık yatırımları yapılması halinde sağlanan avantajlar konusunda katılımcılara geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu. HASİAD üyeleri, Şanlıurfa YDO ile ikili ilişkileri artırmayı ve Şanlıurfa’yı en kısa zamanda ziyaret etmek istediklerini vurguladılar.