Eğitimlerimiz ‘engel ’tanımıyor

9 Aralık 2020 Çarşamba 10:49
  • Eğitimlerimiz ‘engel ’tanımıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenerek faaliyetlerine başlayan Diyarbakır Sanayi Mektebi Eğitim ve Tasarım Merkezi’nde engellilere yönelik sertifikalı drone eğitimi verilmeye başlandı. 4 gün sürecek eğitimlere katılan 20 engelli kursiyer, alacakları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı sertifika sayesinde iş yaşamına daha rahat katılım sağlayabilecek.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenerek faaliyetlerine başlayan Diyarbakır Sanayi Mektebi Eğitim ve Tasarım Merkezi’nde 2021 Haziran ayına kadar, 600’a yakın kişiye drone eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Söz konusu eğitimle, istihdamda istediğimiz ölçüde yer alamayan engelli kardeşlerimizin, aranan eleman olmalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Eğitime katılan bedensel engelli Beytullah Tekin, “Drone bizim fiziki kısıtlamaları aşmamızı sağlıyor. Engellerimizi unutturuyor. Sadece bu hazzı yaşatmıyor. Aynı zamanda biz engellilerin en büyük sıkıntısı olan işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayacağına inanıyorum. Başta drone eğitimi olmak üzere, benzeri eğitimler sonucunda aldığımız sertifika ve ehliyetler, iş bulmamızda bize yardımcı olacaktır” dedi.

Dezavantajlı bireylerden İhsan Yılmaz şunları söyledi: “Toplumun her kesiminde dezavantajlıların var olması gerekiyor. Engelliler olarak özellikle teknoloji, yazılım konularında bu ve benzeri eğitimler alarak iş yaşamında daha aktif hale geleceğimize inanıyorum.”

 

 

Eğitimlerimiz ‘engel ’tanımıyorEğitimlerimiz ‘engel ’tanımıyor