Şanlıurfa Ydo, Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi'nde Stant Açtı

6 Ekim 2011 Perşembe 17:29
  • Şanlıurfa Ydo, Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi'nde Stant Açtı
  • Şanlıurfa Ydo, Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi'nde Stant Açtı
  • Şanlıurfa Ydo, Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi'nde Stant Açtı
  • Şanlıurfa Ydo, Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi'nde Stant Açtı

Karacadağ Kalkınma Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi (YDO), Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi’ne katıldı. Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Laskiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Dünya Serbest Bölgeler Federasyonu (FEMOZA) işbirliğinde bu yıl ilk kez Mersin’de düzenlenen 1. Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Akdeniz İhracatçıları Birlikleri (AKİB) Hizmet Binası’nda düzenlenen zirveye katılan Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi uzmanlarından Yunus Çolak ile Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nden İbrahim Arslan açtıkları stantta yerli ve yabancı işadamlarını Şanlıurfa’daki yatırım fırsatları konusunda bilgilenirdi. Zirvenin ilk gününde Akdeniz Bölgesi’nde yer alan çeşitli Organize Sanayi Bölgeleri ile Serbest Bölgelerden gelen yönetici ve teknik personellere yönelik bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda başarılı bir Serbest Bölge ve Organize Sanayi Bölgesi nasıl tasarlanır, kurulur, işletilir, bu bölgelere nasıl yabancı yatırım çekilir sorularına cevap aranırken aynı zamanda bu konularda bazı başarı öyküleri katılımcılarla paylaşıldı.


Zirvenin ikinci gününde Akdeniz İhracatçıları Birlikleri’nde (AKİB) düzenlenen açılışa, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İstanbul Ticaret Odası ve ASCAME Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, FEMOZA Başkanı Juan Torrents, ANIMA-Akdeniz Yatırım Ajansı Başkanı Wafaa Sobhy, Laskiye TSO Başkan Yardımcısı ve ASCAME Yatırım Komisyonu Başkanı Farouk Joud, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve ASCAME Sanayi Komisyonu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile çok sayıda davetli katıldı. Zirvede konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Türkiye ekonomisinin yaşanan küresel krizlere rağmen dünyanın en önemli ekonomilerinden biri haline geldiğini söyledi. Aynı zamanda dünya ekonomisinin 2030 yılında yüzde 35’inin gelişmekte olan ülkelerde olacağını belirten Bakan Çağlayan, Türkiye’nin bu konuda aktif rol oynayacağını kaydetti.


Açılıştaki konuşmalardan sonra düzenlenen panellerde Avrupa-Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Doğrudan Yabancı Yatırımlar (DYY), Serbest Bölgeler ve Organize Sanayi Bölgeleri’nin DYY çekme konusunda oynadıkları rol tartışıldı. Yatırımcıların Serbest Bölgeler ve Organize Sanayi Bölgeleri’nde karşılaştıkları zorluklar, bu zorlukların üstesinden gelmek için yapılması gereken konular toplantıda ele alındı. Panel sonrasında Mersin’e gelen yabancı yatırımcılar Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin Serbest Bölgesi’ni de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.