Diyarbakır'ın Cevizli Sucuğu Tüm Türkiye'nin Beğenisine Sunuluyor

24 Ekim 2011 Pazartesi 18:39
  • Diyarbakır'ın Cevizli Sucuğu Tüm Türkiye'nin Beğenisine Sunuluyor
  • Diyarbakır'ın Cevizli Sucuğu Tüm Türkiye'nin Beğenisine Sunuluyor
  • Diyarbakır'ın Cevizli Sucuğu Tüm Türkiye'nin Beğenisine Sunuluyor
  • Diyarbakır'ın Cevizli Sucuğu Tüm Türkiye'nin Beğenisine Sunuluyor
  • Diyarbakır'ın Cevizli Sucuğu Tüm Türkiye'nin Beğenisine Sunuluyor
  • Diyarbakır'ın Cevizli Sucuğu Tüm Türkiye'nin Beğenisine Sunuluyor
  • Diyarbakır'ın Cevizli Sucuğu Tüm Türkiye'nin Beğenisine Sunuluyor
  • Diyarbakır'ın Cevizli Sucuğu Tüm Türkiye'nin Beğenisine Sunuluyor

Diyarbakır’ın yerel tatları modern tesislerde üretilip Türkiye genelinde satışa sunulmaya başlandı.

Sürgücü markalı pestil ve cevizli sucuklar Migros raflarında yer alıyor. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde bin 700’ü kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik bir alan üzerinde faaliyet gösteren Sürgücü Süt ve Üzüm Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan aldığı destekle hem ürün çeşitliğini hem de kapasitesini artırmayı başardı. Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Sürgücü  tesislerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın 2010 Yılı Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında 240 bin TL destek verdiği ve toplam 650 bin TL’lik bir yatırımla gerçekleştirilen “Nar Ekşisi ve Dut İşleme Tesisi Projesi” ile Diyarbakır’ın yerel tatları ulusal pazarlara sunuluyor. Daha önce 3 olan çalışan sayısını 11’e çıkaran Sürgücü, projenin tamamlanması ile birlikte bu sayıyı 20’ye ulaştırmayı hedefliyor. Proje sayesinde ilk kez nar ve dut işlemeye başlayan Sürgücü firması, günlük üretimini cevizli sucukta 400 kilodan 800 kiloya, nar ekşisinde 500 kiloya, üzüm pekmezinde ise 2 tona çıkardı.