Vali Güvenç: Ajansımız İki Yılda 85 Milyon Tl'yi Ekonomiye Kazandırdı

16 Aralık 2011 Cuma 11:16
  • Vali Güvenç: Ajansımız İki Yılda 85 Milyon Tl'yi Ekonomiye Kazandırdı
  • Vali Güvenç: Ajansımız İki Yılda 85 Milyon Tl'yi Ekonomiye Kazandırdı
  • Vali Güvenç: Ajansımız İki Yılda 85 Milyon Tl'yi Ekonomiye Kazandırdı
  • Vali Güvenç: Ajansımız İki Yılda 85 Milyon Tl'yi Ekonomiye Kazandırdı

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın TRC2 Bölgesi’ne çalışmaları ile yeni bir soluk ve vizyon getirdiğini söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın 2011 çalışmaları, Şanlıurfa’da yapılan yılın son yönetim kurulu toplantısında ele alındı. Toplantı Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ın katılımıyla Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Güvenç, “Ajans olarak 2010 yılında yaklaşık 25 milyon TL ve 2011 yılında da yaklaşık 21 milyon TL hibe desteği verdik. Proje sahiplerinin 39 milyon TL’lik eş finansman kaynağı ile birlikte iki yılda yaklaşık 85 milyon TL’lik bir kaynağın bölgede yatırıma dönüşmesini sağladık. Desteklerimizle bölgemizdeki KOBİ’lerin üretim ve istihdam kapasitelerinin artırılmasını ve ihracata yönlendirilmesini hedefliyoruz” dedi. Ajansın bölgeye yeni bir soluk ve vizyon getirdiğini belirten Vali Celalettin Güvenç, girişimcilerin önünü açtıklarını ve onlara cesaret verdiklerini kaydetti. Hibe programlarından proje teklif çağrısı döneminde faydalanmak isteyen KOBİ, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının Ajansın mevzuatına uygun olarak başvurularını hazırlamaları gerektiğine dikkat çeken Vali Güvenç, arzu edenlerin de Ajansın yeni çalışma mantığı ve sistematiği ile ilgili verilen bilgilendirme ve eğitim çalışmalarına katılabileceğini söyledi.
 Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise peygamberler şehrinde bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek,  “Ajansımız 2010 yılında ve 2011 yılında hem ekonomik gelişme hem de turizme önemli katkılar sundu. Önemli olan bu katkılarla birlikte firmalarımızın katkı sağladığı eş finansmanla ortaya çıkan ekonomik güç. Bunun da ortaya çıktığını düşünüyorum. Artık sanayicilerimiz daha iyi proje hazırlamaya başladı. Ajansımızın bünyesinde faaliyet gösteren Şanlıurfa ve Diyarbakır Yatırım Destek Ofisleri, tüm yatırımcılara katkı sunmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.
 

2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destekleri Belirlendi

Toplantıda Ajansın iç kontrol sisteminin yıllık değerlendirmesine ilişkin rapor ile insan kaynakları ihtiyaç analizi raporları değerlendirildi. Ayrıca, 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında yapılan başvurular incelenerek karara bağlandı.

2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destekleri Listesi için tıklayınız.