Kültür, Turizm ve Tanıtım Çalıştayı

24 Ağustos 2010 Salı 17:26
  • Kültür, Turizm ve Tanıtım Çalıştayı
  • Kültür, Turizm ve Tanıtım Çalıştayı
  • Kültür, Turizm ve Tanıtım Çalıştayı

2010 Yili Ön Bölgesel Gelisme Plani hazirlik çalismalari kapsaminda Diyarbakir-Sanliurfa Kalkinma Ajansi’nin düzenledigi Kültür, Turizm ve Tanitim Çalistayi 22 Ocak Cuma günü 23 katilimci ile gerçeklestirildi.

Sanliurfa Ticaret ve Sanayi Odasi hizmet binasi toplanti salonunda saat 14.00’de baslayan çalistaya Sanliurfa Kültür Turizm Il Müdürü Sayin Selami YILDIZ moderatörlük yapti.

Ilgili kamu kurumlari, üniversite, belediye, özel sektör ve STK temsilcilerinin katilimi ile gerçeklestirilen Kültür, Turizm ve Tanitim Çalistayi’nda katilimcilara, Ön Bölgesel Gelisme Plani hazirliklari kapsaminda Diyarbakir-Sanliurfa Kalkinma Ajansi’nin bugüne kadar gerçeklestirdigi faaliyetler, hâlihazirdaki Çalistay’in yapilma amaci ve katilimcilardan beklentiler hakkinda bilgi verildi.

 Sektöre ait bilgilerin katilimcilarla paylasilmasi amaciyla, tek oturum halinde gerçeklestirilen Çalistay’da ilk olarak, Ajans uzman personellerinden Emine ARSLAN çalistayin amacini açiklayan ve Diyarbakir-Sanliurfa Kalkinma Ajansi’ni tanitan bir sunum gerçeklestirdi.

Ardindan Ajans uzman personellerinden Mehmet Emin BAKIR, Kültür, Turizm ve Tanitim sektörünün mevcut durumu ve SWOT (GZFT) analizi hakkinda sunum yapti.

Çalistayda sektörün güçlü ve zayif yönleri ile sektörün ilerlemesi önündeki firsat ve tehditlerle ilgili Sayin Selami YILDIZ moderatörlügünde tespitler yapilirken sorunlar ve sorunlarin çözümüne yönelik öneriler hakkinda da degerlendirmelerde bulunuldu.