Diyarbakır Ticaret ve Lojistik Çalıştayı

24 Ağustos 2010 Salı 17:18
  • Diyarbakır Ticaret ve Lojistik Çalıştayı
  • Diyarbakır Ticaret ve Lojistik Çalıştayı
  • Diyarbakır Ticaret ve Lojistik Çalıştayı
  • Diyarbakır Ticaret ve Lojistik Çalıştayı

2010 Yili Ön Bölgesel Gelisme Plani hazirlik çalismalari kapsaminda 22 Ocak Cuma günü Ticaret ve Lojistik Çalistayi yapidi.

Ajans hizmet binasinda saat 10.00’da baslayan çalistayda Diyarbakir’in “Ticaret ve lojistik” sektörü açisindan avantajlari ve dezavantajlari degerlendirildi.

Bölgedeki ilgili kamu kurumlari, özel sektör ve STK temsilcilerinin katildigi çalistayda Ajans uzman personeli Baver AYDIN Diyarbakir-Sanliurfa Kalkinma Ajansi’nin kurulus süreci, amaçlari, hedefleri ve çalisma usulleri hakkinda, uzman personel Selçuk MENGÜVERDI ise bölgenin Ticaret ve Lojistik sektöründeki mevcut durumu konulu birer sunum yapti.          

Çalistayin baskanligini yapan Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi Stratejik Planlama Müdürü Abbas BÜYÜKTAS, katilimcilara SWOT (GZFT) analizi hakkinda bilgi verdikten sonra, sektörün güçlü ve zayif yanlari ve sektörün ilerlemesine yönelik firsat ve tehditlerle ilgili sorular yöneltti. Katilimcilar da sorunlar ve sorunlarin çözümüne yönelik önerilerde bulundu.

Sözel veya yazili olarak alinan bu bilgiler rapor haline getirilerek ilgili paydaslar paylasmak üzere ajansin internet sitesi olan (www.karacadag.org.tr) adresinde yayinlandi.