1500 Kişilik Çağrı Merkezi İçin İyi Niyet Protokolü

11 Ağustos 2012 Cumartesi 09:47
  • 1500 Kişilik Çağrı Merkezi İçin İyi Niyet Protokolü
  • 1500 Kişilik Çağrı Merkezi İçin İyi Niyet Protokolü
  • 1500 Kişilik Çağrı Merkezi İçin İyi Niyet Protokolü
  • 1500 Kişilik Çağrı Merkezi İçin İyi Niyet Protokolü

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın yoğun çabaları sonucunda Şanlıurfa’ya yatırım yapma kararı alan CMC firması ile Şanlıurfa Valiliği arasında bin 500 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezi için iyi niyet protokolü imzalandı.

 Protokol törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sanayi, Teknoloji ve Bilim Bakanı Nihat Ergün, Şanlıurfa Valisi Şanlıurfa Celalettin Güvenç,  Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun katıldı.
İmza töreninde konuşan Bakan Faruk Çelik işsizliğin büyük bir sorun olduğu Şanlıurfa’da çağrı merkezinin kurulmasının önemli olduğunu belirtti. Şanlıurfa için istihdamın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Çelik, “İstihdamın arttırılması konusunda elden gelen ne varsa ardımıza koymayacağımızı söylemiştik. Şanlıurfa çok cazip bir il olacak dedik. Çok şükür şuan herkesin Şanlıurfa’da yatırım yapmak için sıraya girdiğini görüyoruz. Şimdi 1500 kişi önümüzdeki günlerde 8.500 kişi olarak devam edecek” dedi.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise “CMC yönetim kurulu başkanımız da burada. İlimizde çağrı merkezi kuruyor, yerini kiraladık. İnşallah bin 500 kişiyi OSB’de istihdam edecek kendisini tebrike diyorum” şeklinde konuştu. CMC yönetim kurulu Başkanı Engin Üstel de konuşmasında bu kadar ilgi ile karşılaşmanın güzel bir duygu olduğunu belirterek hayırlı olması dileğinde bulundu.
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sanayi, Teknoloji ve Bilim Bakanı Nihat Ergün Şanlıurfa 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) incelemelerde bulundular. Ziyaret kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği alan Meks Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de tesislerini gezen Bakan Çelik ile Bakan Ergün firma yetkililerinden bilgi aldı.