Ajansımız 2014-2018 Bölge Planı Çalışmalarına Başlıyor

12 Kasım 2012 Pazartesi 09:47
  • Ajansımız 2014-2018 Bölge Planı Çalışmalarına Başlıyor

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın geleceğini belirleyecek 2014-2018 Bölge Planı için hazırlıklara başladı. Kurulduğu günden itibaren bölgesinin kalkınmasına katkı sağlayan Ajansımız, Bölge Planı çerçevesinde 13-14 Kasım 2012 tarihleri arasında Diyarbakır ve Şanlıurfa’da “Kentleşme, Yaşam Kalitesi ve Kentsel Dönüşüm Danışma Toplantısı” gerçekleştirecek.

İlki 13 Kasım 2012’de Diyarbakır Prestij Otel’inde düzenlenecek toplantıya aralarında Kalkınma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi, Sur Belediyesi, Bağlar Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Kayapınar Belediyesi, Ergani Belediyesi, Bismil Belediyesi, Silvan Belediyesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, Diyarbakır Alan Yönetimi Başkanlığı, Yerel Gündem 21, Mimarlar Odası, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Şehir Plancıları Odası, GABB, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin bulunduğu kamu kurum kurumları ile STK temsilcileri katılacak.  

Bölgenin çarpık ve sağlıksız yapılaşmadan arındırılarak tarihi dokusunun ön plana çıkarılması amacıyla, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, Bakanlar Kurulu kararı ile ‘riskli alan’ ilan edilen Diyarbakır Sur İlçesi’nde değişim ve dönüşümün de ele alınacağı toplantı sonrası hazırlanacak rapor Bölge Planı için önemli bir çalışma olacak. 

Toplantıların ikincisi ayın başlık altında Şanlıurfa’da 14 Kasım 2012’de Hilton Garden Inn Otel’de gerçekleştirilecek. Toplantıya Kalkınma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Şanlıurfa Belediyesi, Harran Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Karaköprü Belediyesi,  Suruç Belediyesi, Birecik Belediyesi, Viranşehir Belediyesi, Siverek Belediyesi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Yerel Gündem 21, TMMOB Mimarlar Odası, GAP Bölge Kalkınma İdaresi yetkilileri katılacak.  

Öte yandan 20-21 Kasım 2012 tarihlerinde ise, hem ülkemizin hem de Diyarbakır ve Şanlıurfa İllerimizin en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik, istihdam ve işgücü piyasası konularının tartışılacağı İstihdam ve İşgücü Piyasası Danışma Toplantıları gerçekleştirilecektir. Toplantılar esnasında işgücüne katılım düşüklüğü ve işsizlik, kayıt dışı istihdam, eğitim-istihdam ilişkisi, mesleki yeterlilik ile istihdam politikalarının bölgedeki uygulamaları başlıkları üzerinden Türkiye ve Diyarbakır-Şanlıurfa İlleri ele alınacaktır. Gerçekleştirilecek toplantıları sayesinde katılımcı bir yöntemle hazırlanacak Bölge Planı, Kalkınma Bakanlığınca hazırlıkları yürütülen 2014-2018 dönemi kapsayacak olan 10. Ulusal Kalkınma Planı’na da katkı sağlayacak.