Diyarbakır, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda

7 Mart 2013 Perşembe 12:32
  • Diyarbakır, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda
  • Diyarbakır, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda
  • Diyarbakır, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda
  • Diyarbakır, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda
  • Diyarbakır, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda
  • Diyarbakır, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda
  • Diyarbakır, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda
  • Diyarbakır, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda
  • Diyarbakır, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda

Diyarbakır, 6 Martta açılışı gerçekleşen ve 10 Mart 2013 tarihlerine kadar sürecek olan Dünya’nın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuar’ına katıldı. Almanya’da düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarı ve borsası ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na 188 ülke ve dünyanın birçok yerinden 10 bin 89 katılımcı firma otel ve tatil bölgesi, 94 ülkeden 7 bin gazeteci katılım sağladı. Diyarbakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın fuar alanında kurduğu ve ülkemizin önemli turizm destinasyonları ve şirketleri ile 105 standın ve 122 katılımcının yer aldığı 3 bin 79 m2’lik stantta kendisine ayrılan alanda tanıtım çalışmalarına başladı.

Diyarbakır’ın sahip olduğu turizm potansiyelinin ön plana çıkarılacağı fuarda Diyarbakır’a en çok turist gönderen ülkelerin de başında gelen Almanya’da düzenlenen Dünya’nın en büyük katılımlı turizm fuarıyla Almanya ve Avrupa Turizm Sektörü başta olmak üzere Dünya turizmine Diyarbakır’ın Kültür ve İnanç Turizmindeki potansiyelinin tanıtımı gerçekleştirilecek.
Fuar Açılışında Yer Alan Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç Ve Kültür Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik Diyarbakır Standını Ziyaret Etti.
Açılıştan sonra Türkiye bölümündeki stantları dolaşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik Diyarbakır Standını ziyaret etti. Diyarbakır Standında misafirlerini karşılamak üzere Fuara Türkiye Resmi Heyeti ile katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile Vali Yardımcısı Mustafa Can, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Tevfik Arıtürk ve Proje Genel Koordinatörü Mustafa Temel hazır bulundular. Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ve Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’i karşılayan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak Diyarbakır’ın bu fuarda yer almasına çok büyük destek sunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’a teşekkür ett. Fuarda Diyarbakır’ın yer almasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Arınç “Diyarbakır önemli turizm potansiyeline sahip bir kentimizdir. Son yıllarda Valiliğimizin Hükümetimizin desteği ile gerçekleştirdiği proje çalışmalarıyla önemli başarılar kaydedilmiştir. Bu çalışmalarla birlikte devam eden proje ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Diyarbakır’ın ülke ve dünya turizminde önemli yere geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Çelik de “Diyarbakır yaptığı turizm altyapısının geliştirilmesi ve tanıtım çalışmalarıyla yakın zamanda tüm alt yapı sorunlarını gidererek Türkiye turizminde aranan ve beklenen yeni bir seçenek olacaktır. İçkalesi, Ulu Camii, Peygamber Kabirleri ve diğer önemli destinasyonlarıyla Diyarbakır yakın bir zamanda kültür ve inanç turizminde çok önemli ve hak ettiği yerde yer alacaktır. Hükümetimiz ve Bakanlığımız ile Valiliğimiz bu yolda Diyarbakır için tüm çalışmaları süratle yapmaktadır” dedi. Stantta Diyarbakır Valisi Toprak tarafından Diyarbakır özgü tatlar ve ikramlıklar sunulan misafirler stanttan ayrılarak ITB Berlin Turizm Fuarındaki diğer stantları gezmeye devam ettiler.
Diyarbakır’ın tanıtımı adına Diyarbakır Valiliği, Stantta fuar katılımcılarına Türkçe, Almanca, Arapça, İngilizce ve Japonca gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile ilimizi tanıtan kitap, tanıtım filmi gibi tanıtım materyallerin dağıtımını sağladı. Fuar alanında yer alan 20 metre karelik dev ekranda yayınlanan Diyarbakır tanıtım jeneriği de fuar katılımcıları tarafından beğeni ve ilgiyle izlendi.