Şutso'nun Modern Binası Hizmete Açıldı

4 Nisan 2013 Perşembe 14:11
  • Şutso'nun Modern Binası Hizmete Açıldı
  • Şutso'nun Modern Binası Hizmete Açıldı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ŞUTSO) yeni hizmet binası açıldı. Açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, ŞUTSO Onursal Başkanı İsmail Demirkol, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ.Halil Mutlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı A.Eşref Fakıbaba, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, KOSGEB Müdürü İdris Erkeksoy ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Çelik, ŞUTSO'nun yeni hizmet binasının tüm bölgeye hitap etme kapasitene sahip olduğunu söyledi. 2012 yılında yaşanan daralma ile birlikte dünyada ekonomik kriz yaşandığını belirten Bakan Çelik, "Bu krizler öyle sıradan kriz değildir. Bu ekonomik daralma Avrupa Birliği ülkelerinde de hissedildi. Dünyada yaşanan bu krize rağmen Türkiye'nin nasıl bir gelişim ve değişim yaşadığını hepimiz yaşayarak görüyoruz. Hükümet önünüzü açan pozisyonda oldu, siz de neredeyse dünyanın her tarafına koştunuz, ürettiğiniz her şeyi dünyanın dört bir tarafına taşıdınız. O müteşebbis ruh tekrar ayağa kalktı ve oluşan sinerjiyle de büyük başarılar elde ettik. Hangi açıdan ele alınırsa alınsın son yüzyılın ikinci büyük krizinin henüz geçmediği bu ortamda, Türkiye'de rakamlar pozitif. Sağlıklı gidişatımız işadamlarımızın da özverili çalışmalarıyla çok güzel şekilde devam ediyor" dedi.

ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, "Ürün deseninde değişikliğe gitmeliyiz. Meyveciliğe geçersek dekar başına 4 bin 600 civarında bir gelir hedefliyoruz. Toplamda ilde 2023'te 35 milyar tarımsal gelir hedefliyoruz" dedi. Yenilenebilir enerji potansiyeline de değinen Ertekin, yapılan hesapta 16 milyar gelir elde edilebileceğini kaydetti. Ertekin, Şanlıurfa'nın son teşviklerle ciddi yatırım beklediğini hatırlattı.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu ise ŞUTSO'nun çok güzel bir hizmet binasını hizmete açtığını ve ŞUTSO'nun artık 5 yıldızlı bir oda haline geldiğini belirterek yönetimi kutladı. Şanlıurfa'nın Faruk Çelik gibi bir bakandan dolayı şanslı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Yeni moda ya, 'akil adam' arıyorlar. Asıl 'akil adam' sizde, haberiniz olsun. Tam uzlaşmacı, hiç sinir yok, sinirlerini aldırmış, yeter ki uzlaşma sağlansın" diye konuştu. Güneydoğu istihdamının yüzde 17'sini Şanlıurfa'nın gerçekleştirdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, söz konusu rakamın daha da artırılması için iş adamlarının daha fazla girişimde bulunması gerektiğini belirtti. Şanlıurfa'nın son dönemde bölgenin "parlayan yıldızı" olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Ankara ile Bağdat buraya aynı mesafede. İstanbul ile Tahran'da uçuş süresi olarak aynı mesafede. Bu bölgenin parlayan yıldızı Şanlıurfa için müthiş bir şey. Önümüzdeki 10 yılda ekonomik hedeflerin hepsi gerçekleşecek. Tek bir şeye ihtiyaç var huzur. Huzur olmadan da ticaret olmaz. Ticaret bizi zenginliğe götürüyor. Zengin olmak istiyorsan ticaretin önünü açacaksın. Ticaret de tek bir şey ister, o da huzur. Allah'a çok şükür o da Şanlıurfa'da var. Birlik ve beraberlik noktasında zaten kitlenmişiz. O açıdan sizleri kutluyorum artık önümüz açık."