Hazırgiyimciler, Şanlıurfa Tekstil Osb İçin Talep Topluyor!

22 Mayıs 2013 Çarşamba 16:17
  • Hazırgiyimciler, Şanlıurfa Tekstil Osb İçin Talep Topluyor!
  • Hazırgiyimciler, Şanlıurfa Tekstil Osb İçin Talep Topluyor!

Türk tekstil sektörünün rekabet gücünü artırmak amacıyla Şanlıurfa’da kurulacak olan Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi’nde (HOSAB) arsa tahsisi için firmaların başvuru süresi 31 Mayıs 2013’e kadar uzatıldı.

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Belediyesi, Şanlıurfa OSB Müdürlüğü, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve TİM işbirliği ile gerçekleştirilecek ve 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen HOSAB için süreç hız kesmeden devam ediyor.

Firmalardan bir süredir ön talep toplayan İTKİB tarafından yapılan açıklamada, “Birliğimiz, yeni teşvik yasası avantajlarından sektörü yararlandırmak adına Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren firmaların kümelenme modeli ile Şanlıurfa İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmasına imkân sağlayacak “Hazır Giyim Üretim Merkezi” kuruyor. Altyapı katılım payı alınmaksızın tahsis edilecek arsalardan temin etmek ve projede yer almak isteyen firmalarımız için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2013 Cuma gününe kadar uzatılmıştır” denildi.

5 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak!

HOSAB’ın tanıtım toplantısı ve imza töreni 5 Nisan 2013’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TİM Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmişti. Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde, Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) adıyla kurulacak ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen proje, diğer sektörlere de örnek olacak. 350 dekarlık alanda başlayacak proje, talebe göre 700 dekara kadar çıkartılabilecek ve yatırımcılar arazi için herhangi bir bedel ödemeyecek.

Detaylı Bilgi İçin Lütfen Tıklayınız.