Ajansımızın Desteğiyle Diyarbakır Besi İhtisas Osb’nin Altyapı Sorunları Çözülecek

4 Mart 2021 Perşembe 16:15
  • Ajansımızın Desteğiyle Diyarbakır Besi İhtisas Osb’nin Altyapı Sorunları Çözülecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Ajansımız, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında sağladığı destekle Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB’nin (TDİOSB) Altyapı sorunlarını çözüme kavuşturacak. Proje ile %70 olan doluluk oranının yapılacak çalışmalar sayesinde %100’e çıkarılması hedefleniyor.

Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas OSB Yönetimi’nin Ajansımızın 2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’na sunduğu Diyarbakır TDİ OSB Kapasite Geliştirme Projesi sözleşmesi, Ajansımızda düzenlenen törenle imzalandı. Proje kapsamında Ajansımızın 2 Milyon TL’lik hibe desteğinin yanı sıra OSB Müdürlüğünün sağlayacağı 2 Milyon TL’lik eş finansman ile toplam 4 Milyon TL’lik yatırım yapılacak.

Proje kapsamında OSB’nin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak, yağmur suyu ve evsel atık kanalizasyon hatları, ulaşım yolları ile çevre duvarının onarımları gerçekleştirilecek.