26 Kalkınma Ajansı, Gaziantep'te Biraraya Geliyor!

11 Nisan 2014 Cuma 23:21
  • 26 Kalkınma Ajansı, Gaziantep'te Biraraya Geliyor!

Kalkınma Ajansları, Gaziantep’te düzenlenecek Kalkınma Ajansları Konferansı’nda buluşacak.

2. Kalkınma Ajansları Konferansı (KALK!2) Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğinde 16-19 Nisan 2014 tarihleri arasında 26 Kalkınma Ajansı ile çeşitli kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, iş ve siyaset dünyasından temsilcilerin katılımıyla Gaziantep'te gerçekleştirilecek.

Konferansta; Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi, Bölgesel Yenilik Gündemi, Bölge Kalkınma İdareleri (GAP, DAP, KOP ve DOKAP), Yerelde Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Öncelikli Dönüşüm Programı, Yeni Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi, Girişim Sermayesi ve Bireysel Katılım Sermayesi, Ajanslar İçin Hareketlilik Projeleri, Sosyal Politikalar: İnsan Eksenli Planlama, AB ve Mali İşbirliği 2014-2020, Faiz ve Faizsiz Kredi Desteği, Sosyal Girişimcilik, Yatırım Destek Ofisleri, Kalkınma Ajanslarının kapasitelerinin geliştirilmesi, Alternatif Destek Mekanizmaları, Sivil Toplum ve Bölgesel Gelişme, Katılımcı Karar Alma ve Kolaylaştırıcılık... gibi konular, yapılacak eş zamanlı oturumlarda ele alınacak ve tartışılacak.

Konferans Organizasyon Komitesinde yer alan Ajansımız da, bazı oturumların organizasyonu ve moderasyonunu üstlenecek.

İlk Kalkınma Ajansları Konferansı, 2011 yılında Erzurum'da Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın ev sahipliğinde yapılmıştı.