Diyarbakırlı İşadamları Konya'da İncelemelerde Bulundu!

27 Kasım 2014 Perşembe 16:45
  • Diyarbakırlı İşadamları Konya'da İncelemelerde Bulundu!
  • Diyarbakırlı İşadamları Konya'da İncelemelerde Bulundu!
  • Diyarbakırlı İşadamları Konya'da İncelemelerde Bulundu!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Aziz Odabaşı, Mehmet Tekin, Faruk Korkmaz, Mesut Çelik, Ercan Tayınlamak ve Şeyhmus Mete ile Meclis Üyeleri Erdal Avşar ve Hüseyin İhsan Yenice’den oluşan iş adamları heyeti, Konya’da bir dizi incelemelerde bulundu.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Selçuk Menguverdi ile Ajans İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Bedri Ay’ın eşlik ettiği gezi kapsamında heyet, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Torku Panagro Süt ve Et İşleme Fabrikaları ile Konya Şeker Fabrikası’nın Çumra Tesislerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Aslan: Diyarbakır ve Konya hoşgörü kentleridir

Konya Sanayi Odası ziyaretinde konuşan DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan, barış sürecinin önemine vurgu yaparak, hoşgörünün merkezi olan iki kentin temsilcilerinin bir araya gelişini önemsediklerini söyledi. Diyarbakır’ın genç ve dinamik bir şehir olduğunu belirten Aslan, “İşsizlik oranımız çok yüksek. Genç nüfus, nüfusun % 57sini oluşturuyor. İşsizlik ve kalifiye eleman sorunumuz var. Bunu gidermek için OSB’de meslek lisesi projesini başlattık” dedi. Mevlana’ya atıfla, geleceği ve değişimi vurgulayan Aslan, “Diyarbakır ve Konya hoşgörü kentleridir. Diyarbakır medeniyetlerin beşiğidir. İç barışımızı sağlarsak Türkiye’nin istikrarına, birlik beraberliğine ve ekonomik gelişmesine katkı sunarız” dedi.

Tekelioğlu: Çatışma ortamı devam ederse hepimiz kaybederiz

Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Veli Tekelioğlu ise Konya sanayisinin çok kapsamlı geniş bir yelpazeye yayılmış durumda olduğunu belirterek, “Etrafımızda ciddi problemler var. Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanlar’da sıkıntılı zamanlardan geçiyoruz. Bu sıkıntılı coğrafyanın tam merkezindeyiz. Bu nedenle birlik ve beraberliğimiz oldukça önemli. Bu ürettiklerimizi paylaşmanın yolu huzur ve birlik beraberliğin sürmesinden geçiyor. Birlik beraberlik içinde hep birlikte çalışmalıyız. Çatışma ortamı devam ederse hepimiz kaybederiz” dedi. Mevlana’nın “Ne olursan ol, gel. Kim olursan ol gel” sözlerini hatırlatan Tekelioğlu, “Biz de dünyaya bu şekilde bakıyoruz, herkese kapımız her zaman açık. Konya’da işsizlik %4,5 civarında ve işçi bulma sorunumuz var” şeklinde konuştu.

Acar: Birlikte Konya’yız

Toplantıda söz alan Konya Sanayi Odası YK Üyesi Mehmet Ali Acar ise kentin kendi dinamikleriyle ayağa kalktığını belirterek, “Konya’ya devletin yaptığı tek yatırım çimento fabrikasıdır. Sanayideki gelişme kendi çabaları ile olmuştur, üretime olan tutkudan dolayı. Konya dışarıya da çok göç vermedi, kazandığımızı buraya yatırıyoruz. Çocuklarımızın eğitimini önemsiyoruz. Babalarımız bizleri okuttular, işin başına öyle geçtik ve şirketlerimizin büyümesi biraz da böyle oldu. Odalar ve belediyeler hep beraber ortak kararlar ve ortak yatırımlar yaparak, “Birlikte Konyayız” sloganı ile hareket ediyoruz. Şehirlerin yükselmesi mutlaka içinde yaşayan halkla olur. Biz burada her şeyin ilkini yapmaya çalışıyoruz. Hedefleri devlet değil halkın çizmesi lazım” şeklinde konuştu.