Trc2 Bölgesi'nin Kalkınma Yol Haritası Şanlıurfa'da Tanıtıldı!

28 Nisan 2015 Salı 18:10
  • Trc2 Bölgesi'nin Kalkınma Yol Haritası Şanlıurfa'da Tanıtıldı!
  • Trc2 Bölgesi'nin Kalkınma Yol Haritası Şanlıurfa'da Tanıtıldı!
  • Trc2 Bölgesi'nin Kalkınma Yol Haritası Şanlıurfa'da Tanıtıldı!
  • Trc2 Bölgesi'nin Kalkınma Yol Haritası Şanlıurfa'da Tanıtıldı!

2014-2023 dönemini kapsayan TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Bölgesi Bölge Planı, tanıtım toplantılarının ikincisi Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Seminer Salonu’nda düzenlenen toplantılara ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı ve Ajansımızın Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Organize Sanayi İşadamları Derneği (ŞOSİAD) Başkanı Hamza Tavas, GAP BKİ, Harran Üniversitesi, ildeki kamu kurum ve kuruluşları, kaymakamlıklar ile STK temsilcileri katıldı.

Ajansımız Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi (PPKB) Başkanı Ayşegül Özbek, Bölge Planı hazırlıkları kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa’da gerçekleştirilen sektörel çalıştaylar başta olmak üzere yapılan hazırlıklar ile izlenen yöntem hakkında bilgi verirken, PPKB uzmanlarından Zuhal Çelebi Deniz ise 2014-2023 dönemini kapsayan TRC2 Bölgesi Bölge Planı içeriğine ilişkin sunum yaptı. Toplantının son bölümünde ise Bölge Planı uygulamalarına ilişkin katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Bölgesi Bölge Planı, 20.11.2014 tarihinde gerçekleştirilen Bölgesel Gelişme Komitesi toplantısında görüşülüp ilgili kurumların görüşleri doğrultusunda nihai hale getirildi ve 641 sayılı Kalkınma Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 23/A maddesi gereğince Sn. Başbakanımız başkanlığında oluşturulan Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu’nun 30.12.2014 tarih ve 2014/1 sayılı kararıyla onaylanarak yürürlüğe girdi.

TRC2 Bölgesi Bölge Planı (2014-2023), bölgemiz kurum ve kuruluşlarının yetki ve görevleri kapsamına giren bölgenin kalkınması amacıyla belirlenmiş stratejik hedefler ve yatırım kararlarını içermektedir. Gerçekleştirilen tanıtım toplantılarıyla TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Bölgesi Bölge Planı’nın ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılması, yatırım hedeflerinin önceliklendirilerek uygulamaya geçirilmesi ve yatırımların Bölge Planına uygun olarak gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.