Cemilpaşa Konağı, Yenilenen Sokaklarıyla Turizme Hizmet Edecek!

25 Haziran 2015 Perşembe 14:09
  • Cemilpaşa Konağı, Yenilenen Sokaklarıyla Turizme Hizmet Edecek!

Tarihi Cemilpaşa Konağı’na ulaşımı sağlayan toplam 1 kilometre uzunluğundaki sokaklar yenilenecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Ajansımızın 2015 Yılı Turizm Ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı kapsamında aldığı destekle Mardin Kapı ve Urfa Kapı’dan Cemilpaşa Konağı’na erişimi sağlayan 4 sokakta sokak sağlılaştırması yapılacak. Ajansımızın 573 Bin TL’lik katkı sağladığı projeyi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi toplam 2 milyon 110 Bin TL’lik yatırımla gerçekleştirecek.

Projenin sözleşmesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen ile Ajansımız Genel Sekreter Vekili Dr. Hasan Maral tarafından imzalandı.

Ajansımızda düzenlenen imza töreninde konuşan Alökmen, “Diyarbakır'ın önemli tarihi mekânlardan olan Cemilpaşa Konağı ve Meryem Ana Kilisesi'ne ulaşımı sağlayan Yeşilbaş, Köylü, Ana ve Binici Sokaklarını kapsayan 1 kilometrelik yolda 5500 metrekarelik alanın zemini, 20’si tescilli toplam 147 adet yapının dış cephesi ve aydınlatma sistemleri tarihi dokuya uyumlu bir şekilde yenilenecek. Yer üstündeki elektrik sistemleri yer altına alınacak. 15 ayda bitireceğimiz proje sayesinde Cemilpaşa Konağı ile Meryem Ana Kilisesi'ne ziyaretçi sayısını artırarak, Diyarbakır turizmine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Ajansımız Genel Sekreter Vekili Dr. Hasan Maral ise şunları söyledi: “Bugün 2015 Yılı Mali Destek Programlarımız kapsamında ilk imzayı Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı projeye atmaktan dolayı mutluyuz. Bu projenin UNESCO Dünya Mirası Listesi yolunda emin adımlar ile ilerleyen Diyarbakır’a önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Proje, son dönemde turizmde altyapısını güçlendiren Diyarbakır için benzeri projelerin hayata geçmesine öncülük edecektir.”