Ajansımızın Yönetim Kurulu Şanlıurfa'da Toplandı!

28 Ekim 2015 Çarşamba 11:40
  • Ajansımızın Yönetim Kurulu Şanlıurfa'da Toplandı!
  • Ajansımızın Yönetim Kurulu Şanlıurfa'da Toplandı!

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Şanlıurfa Valisi Sayın İzzettin Küçük başkanlığında Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.Toplantıda; Ekim ayında gerçekleştirilen faaliyetler ele alındı. Toplantı ile ilgili olarak Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığınca şu açıklama yapıldı.

Mali Destek Programlarının İlerleme Durumları Ele Alındı 

Ajansımız tarafından uygulanmakta olan, 2014 Yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı, 2014 Yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı, 2015 Yılı KOBİ Mali Destek Programı, 2015 Yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı, 2015 yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı, 2015 Yılı Turizm ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı, 2015 Sosyal Etkileşim Mali Destek Programı ve 2015 Yılı Organik Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında destek sözleşmesi imzalanarak uygulaması devam eden proje ve faaliyetlerle ilgili İzleme ve Değerlendirme Birimi’nce hazırlanan iki aylık Program İlerleme Raporları Yönetim Kurulu’na sunuldu. Desteklerden azami verim alınabilmesi amacıyla her türlü çalışma bundan sonraki dönemlerde de titizlikle sürdürülecek.

Marka Fuarlarda Bölgemizin Potansiyellerini Tanıtıyoruz!

10 - 13 Şubat 2016’da ve 2017'de, Almanya’nın Nürnberg kentinde organik tarım alanında dünyanın marka fuarlarından biri olan BIOFACH Uluslararası Organik Tarım Fuarı düzenlenecektir.

2015 yılı içerisinde GAP Organik Tarım Küme Projesi'nin bir bileşeni olarak GAP BKİ'nin koordinasyonu ve finansmanı ile GAP bölgesindeki Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından GAP Organik Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı uygulanmıştır. Çalışma 2016 yılında Dicle Kalkınma Ajansı da dahil edilerek devam edecektir.

Bu çalışmada destek almaya hak kazanan proje yürütücülerinin vizyon edinebilmesi ve bölgenin organik tarım potansiyelinin dünya pazarlarında tanıtılması açısından BIOFACH Uluslararası Organik Tarım Fuarı büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle GAP BKİ ve Bölgedeki Kalkınma Ajansları arasında bir işbirliği protokolü imzalanarak 2016 ve 2017 yıllarında ortak bir standla fuara katılım sağlanacaktır.