Bölge Turizmini Canlandıracak Projede Sona Yaklaşılıyor

26 Kasım 2015 Perşembe 17:22
  • Bölge Turizmini Canlandıracak Projede Sona Yaklaşılıyor
  • Bölge Turizmini Canlandıracak Projede Sona Yaklaşılıyor

Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ile Diyarbakır’ı gastronomi ve mozaik rotasına dönüştürecek projede sona yaklaşıldı.

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu toplantısı, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ev sahipliğinde İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Hasan Maral, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreter Yardımcısı Figen Öğüt Çeliktürk ve Ajans uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. 

Toplantıda, platform çalışmaları kapsamında tasarlanan “Akdeniz'den Mezopotamya'ya Mozaikten Gastronomiye Turizm Yolculuğu” projesine ilişkin değerlendirmeler ele alındı. Proje kapsamında hazırlanan taslak protokol ve proje faaliyetleriyle ilgili olarak İpekyolu Kalkınma Ajansı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’dan katılımcılar görüş ve önerilerini paylaşarak bir sonraki toplantıda  protokol ve proje faaliyetlerin son şekline getirilmesi ve taslak teknik şartnamenin oluşturulmasının faydalı olacağı vurgulandı.