Bakan Elvan: Şanlıurfa'da 3 Milyar Tl'lik Yatırım Talebi Geldi

4 Şubat 2017 Cumartesi 18:23
  • Bakan Elvan: Şanlıurfa'da 3 Milyar Tl'lik Yatırım Talebi Geldi
  • Bakan Elvan: Şanlıurfa'da 3 Milyar Tl'lik Yatırım Talebi Geldi
  • Bakan Elvan: Şanlıurfa'da 3 Milyar Tl'lik Yatırım Talebi Geldi
  • Bakan Elvan: Şanlıurfa'da 3 Milyar Tl'lik Yatırım Talebi Geldi
  • Bakan Elvan: Şanlıurfa'da 3 Milyar Tl'lik Yatırım Talebi Geldi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Şanlıurfa’da kısa sürede 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldiğini söyledi.

Şanlıurfa iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Elvan, Şanlıurfa’nın tarım sektöründeki potansiyeli ile Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir konuma geleceğini belirtti. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonu’nda işadamlarına Cazibe Merkezleri Programı hakkında bilgi veren Bakan Elvan, “Peygamberler ve medeniyetler şehri olan Şanlıurfa, bölgesinin cazibe merkezi olacaktır. Şuana kadar yapılan yatırımlar Şanlıurfa’nın bu merkez konumunu güçlendirmiştir. Şanlıurfa gelişmeden bölge gelişmez, bölge gelişmeden Türkiye gelişmez. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Şanlıurfa’da ilimiz Cazibe Merkezi Programı kapsamında şuna kadar 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldi. Bunun önümüzdeki dönemde artacağına inanıyoruz” dedi.

23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programının yatırımcıların önünü açmayı hedefleyen bir anlayışla hazırlandığını ifade eden Bakan Elvan şunları söyledi: “Bu program bir paket olarak dünyada ilk kez uygulanan bir program niteliğinde. Proje fikrinden başlamak üzere işin başından ürün üretmeye kadar tüm aşamalarda yatırımcılarımızın devlet olarak yanında olacağız. Yatırım yapma niyeti olmayanları mutlaka sistemin dışına atacağız. Ancak gerçek yatırımcılara tüm süreçlerde katkı sağlayacağız. Yatırımcılarımıza ilk olarak ücretsiz arsa tahsis edeceğiz. Fabrikayı biz yapacağız. Makine alımında Kalkınma Bakansı 10 yıla kadar vadeli faizsiz kredi sağlayacak. Ürünlerinize de avantajlar sunuyoruz. Örneğin Şanlıurfa’da üretilen bir ürüne kamu ihalelerinde yüzde 15 oranında avantaj sunacağız. Tüm süreçlerde Kalkınma Bakanlığı olarak takibini yapacağız. Yatırımcılarımız projelerin Karacadağ Kalkınma Ajansımız bünyesinde faaliyet gösteren Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisleri’ne gelerek program hakkında hem bilgi alabilirler hem de başvuruda bulunana bilirler. Siz yeter ki yatırım yapmak isteyin biz sizin yanınızda olmaya hazırız.”

Şanlıurfa’da 3 Bin Kişiye İstidam Sağlayacak Proje İmzalandı

Toplantının ardında Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) ile Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın ortaklaşa yürüttüğü projenin imza töreni yapıldı. Proje hakkında bilgi veren Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, “Şanlıurfa’nın Türkiye’nin  en önemli ayakkabı üretim merkezlerinden biri olmasını sağlayacağız. Proje kapsamında 13 adet fabrika binası yapılacak. Cazibe Merkezleri Destekleme Programı çerçevesinde 14 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilecek. Yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanacak. Firmalarımıza uygun maliyetlere kiralanan yeni tesisler, bir yandan firmalara rekabette avantaj sağlarken diğer yandan ilimizde önemli bir istihdam kapısı olacaktır” diye konuştu.