Cazibe Merkezi Programı, Mersin İş Dünyasına Tanıtıldı

12 Şubat 2017 Pazar 14:33
  • Cazibe Merkezi Programı, Mersin İş Dünyasına Tanıtıldı
  • Cazibe Merkezi Programı, Mersin İş Dünyasına Tanıtıldı
  • Cazibe Merkezi Programı, Mersin İş Dünyasına Tanıtıldı
  • Cazibe Merkezi Programı, Mersin İş Dünyasına Tanıtıldı
  • Cazibe Merkezi Programı, Mersin İş Dünyasına Tanıtıldı

Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Mersin Şubesi işbirliğiyle Cazibe Merkezi Programı Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, DİTAV Mersin Şubesi Başkanı Ferudun Gündüz, DİTAV İstanbul Şubesi Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, Diyarbakırlı işadamı Av. Şahin Akkaya ile çok sayıda işadamı katıldı.

Cazibe Merkezi Programının Diyarbakır’da yatırım yapmak isteyenler önemli avantajlar sunduğunu belirten Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Maral şunları söyledi: “Ajans olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa’da faaliyet gösteriyoruz. Amacımız Diyarbakır ve Şanlıurfa’yı önümüzdeki dönemlerde bir Adana, Mersin haline getirerek hükümetimizin 2023 yılında Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 3 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaştırmak. Bunun için illerimizin dışında gelecek yatırımlar bizim için çok önemli. Yeni Cazibe Merkezleri Programı bu yatırımların önünü açacaktır. Bölgemize yatırımcı çekmek istiyoruz. Kısa sürede Ajansımıza 300’e yakın başvuru geldi. Bunun son başvuru tarihi olan 27 Şubat 2017’ye kadar hızla artacağını öngörüyoruz.”

DİTAV Mersin Şubesi Başkanı Ferudun Gündüz, “Mersin’de 65 bin Diyarbakırlı hemşerimiz var. Mersin ekonomisi içerişinde hemşerilerimizin önemli katkıları olmaktadır. Hemşerilerimizin memleketleri ile olan bağlarını güçlendirerek Diyarbakır’a yatırım yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Diyarbakırlı işadamı Av. Şahin Akkaya, “İş dünyası olarak ilk tanıtımızı Mersin’de yapmayı uygun gördük. Hükümetimiz bölgemizde yaşanan sorunların çözümü olarak Cazibe Merkezi Programını başlatmıştı. Batı ile doğu arasındaki gelişmişlik farkının giderilmesi, Güneydoğu da yatırım yapılabileceğini bu program ile bir daha göstermek mümkün olacaktır.  Özellikle şehir dışında yaşayan Diyarbakırlı dostlarımızın bu programı fırsat bilerek yatırım yapmalarını istiyoruz. Bu çalışmalarımızı açıkça bir yatırım daveti olarak görüyoruz. Bölgemiz sizleri sayesinde ekonomik olarak şahlanacaktı” dedi.

DİTAV İstanbul Şubesi Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın “Diyarbakır kısa süre önce yaşanan olaylar nedeniyle tahlisiz bir dönemden geçti. Artık geleceğe daha umutlu balkıyoruz. Başbakanımızın ilk olarak Diyarbakır’da açıkladığı Cazibe Merkezi Programı Diyarbakır için yeni umutların kapılarını açmıştır. Cazibe Merkezi Programı kapsamında bulunan 23 illerden biri olan Diyarbakır, yatırımcılara sahip olduğu, konum, nüfus, yetişmiş insan gücü ile önemli avantajlar sunmaktadır” diye konuştu.