Aile İçi Şiddete Karşı Eğitimle Mücadele Edilecek

12 Temmuz 2017 Çarşamba 15:32
  • Aile İçi Şiddete Karşı Eğitimle Mücadele Edilecek
  • Aile İçi Şiddete Karşı Eğitimle Mücadele Edilecek
  • Aile İçi Şiddete Karşı Eğitimle Mücadele Edilecek
  • Aile İçi Şiddete Karşı Eğitimle Mücadele Edilecek
  • Aile İçi Şiddete Karşı Eğitimle Mücadele Edilecek

Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle Diyarbakır Aile Sosyal İl Müdürlüğü, aile içi şiddetle mücadele için eğitim düzenliyor. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Karacadağ Kalkınma Ajansının Teknik Destek Programı kapsamında sunulan proje ile değişik kamu kurumlarında görevli uzmanlara 4 gün süresince bilgilendirme yapılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, kadına yönelik şiddetin ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen coğrafi olarak sınır tanımaksızın evrensel bir sorun haline geldiğini söyledi. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından, "Ulusal Eylem Planı" kapsamında 81 ilde il eylem planı hazırlandığını dile getiren Açar, şöyle konuştu: "Kadına yönelik şiddetle mücadele çok yönlü bütüncül bir yaklaşımı gerektirmektedir. Toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı bir mücadele içerisinde olması gerekmektedir. Dolayısıyla disiplinler arası bir yaklaşımla çalışmaların yürütülmesi ve ilgili tüm tarafların korunması, cezalandırma ve politikaların sürecin içerisinde yer alması büyük önem arz etmektedir."

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ise şunları söyledi: “Ajans olarak kadına karşı şiddet konusunda bölgemizde sürdürülen tüm çalışmalara destek oluyoruz. Kadınları girişimci olarak daha fazla görmek istiyoruz. Maalesef şuan rakamlar kadınların bu alanlarda istenilen seviyede olmadığını bizlere göstermekte. Bunun için ilk yapılması gereken konu kadına yönelik şiddetin son bulması. Böylece kadınlar ekonomik faaliyetlerde kendilerine uygun düzeyde yer alabilirler.”

Çalıştayda daha sonra Çift ve Aile Terapileri Derneği (ÇATED) Yönetim Kurulu Üyesi Didem Doğan "Burada çok farklı meslek grupları var. Katılımcılar buradan öğrendiklerini kendi alanlarına aktaracaklar. Niyetimiz bir parça da olsa bu mücadeleye katkıda bulunmak" dedi. Doğan, bölgede kadına yönelik şiddette kültürün önemli olduğunu vurgulayarak, kadınların şiddet görmesinde ya da ikinci planda kalmasında en belirleyici faktörün kültür olduğuna inandığını aktardı. "Kadına pozitif ayrımcılık uygulamak durumundayız." diyen Doğan, böyle çalışmaların hem topluma hem de bireylere büyük getirisinin olacağını dile getirdi.