Ajansımız Yönetim Kurulu Şanlıurfa'da Toplandı!

26 Ağustos 2017 Cumartesi 20:36
  • Ajansımız Yönetim Kurulu Şanlıurfa'da Toplandı!
  • Ajansımız Yönetim Kurulu Şanlıurfa'da Toplandı!
  • Ajansımız Yönetim Kurulu Şanlıurfa'da Toplandı!

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Diyarbakır Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU başkanlığında, Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah ERİN, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cumali ATİLLA, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Nihat ÇİFTÇİ ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ahmet SAYAR'ın katılımıyla Şanlıurfa’da yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri GÜZELOĞLU “Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi iki güzide ilimize hizmet eden Kalkınma Ajansımızın Yönetim Kurulu toplantısını yapmak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Malum olduğu üzere yakın bir zaman önce Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde büyüklerimizin tevdi ettiği görevlerimize başladık. Bu çerçevede Karacadağ Kalkınma Ajansının da bizler açısından ilk Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştiriyoruz. Ajanslar, bölgesel kalkınma alanında bir araştırma, geliştirme ve fikir üretme merkezi olan, bir bütün olarak bakıldığında bölgesel kalkınma gündemini belirlemede liderlik rolü üstlenen ve stratejilerini buna göre belirleyen önemli kurumlardır. Ajansın yeni dönemi olarak adlandıracağımız önümüzdeki süreçte bölgenin potansiyellerinin ortaya çıkarılması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi adına proaktif, düşünce ve proje temelli, gelecek perspektifi ve projeksiyonu çizen bir yaklaşımla faaliyetlerini sürdürmesini sağlayacağız. Diyarbakır ve Şanlıurfa illeri emek yoğun sektörler açısından önemli bir potansiyele sahip. Bir yandan bölgenin gelişmesini sağlayacak sektörlerde uzmanlaşmayı teşvik ederken, bir yandan da bölgenin olumsuz algısını kıracak, somut ve somut olmayan kültürel mirası ön plana çıkaracak çalışmalar yürüteceğiz. Ben bu vesileyle güzel ev sahipliğinden dolayı değerli Şanlıurfa Valime ve Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyor ve toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ajans Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah ERİN ise “Bildiğiniz üzere 2009 yılında Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin kalkınmasını temin etmek amacıyla faaliyetlerine başlayan Dicle Kalkınma Ajansının kurucu Genel Sekreterliğini yaptım. Aynı dönemde hizmet vermeye başlayan Karacadağ Kalkınma Ajansı ile işbirliği içerisinde önemli çalışmalara imza attık. O dönemde Ajansın kurucu genel sekreteri olan ve Ajansın bu noktaya gelmesinde, kurumsallaşmasında büyük bir emek harcayan ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kötü bir süreç geçiren değerli arkadaşım Dr. İlhan KARAKOYUN’a da Allah’tan şifa diliyorum. Bahsettiğim gibi Ajans perspektifine yabancı biri değilim. Diyarbakır Valimizin de ifade ettiği gibi bölgenin kalkınmasında Ajanslara büyük bir görev düşüyor. Bölgede yapacağımız çok çalışma var. Ajansın ekonomik ve sosyal boyutun daha çok içine girmesi ve temel meselelerin çözülmesi adına daha çok çaba sarfetmesi gerekiyor. Bizler de yönetim kurulu üyeleri olarak bu çalışmaların hayata geçebilmesi adına gerekli katkıyı sunmaya azami özen göstereceğiz. Bu vesileyle Diyarbakır’dan gelen değerli misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyor ve toplantının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

Toplantıda Ajans Genel Sekreterliğince hazırlanan Ajansın 2018 yılında yapacağı çalışmaların yol haritası niteliğini taşıyan 2018 yılı Çalışma Programı ve Bütçe taslağı Yönetim Kuruluna sunuldu. 

Ajansımız 5449 Sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun doğrultusunda hazırlanan 2017 Yılının ilk altı ayında Çalışma Programı'nda öngörülen ve Bölge kalkınmasına katkı sağlayan bir çok faaliyet gerçekleştirmiştir. Toplantıda, ayrıca Ajans birimlerinin 2017 yılı ilk altı ayı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler ile bütçe uygulamaları hakkında Yönetim Kurulu'na bilgi verildi.