Şanlıurfa’da Turizmin Canlanması İçin Konya ve Antalya Modelleri İncelendi

29 Ağustos 2017 Salı 20:38
  • Şanlıurfa’da Turizmin Canlanması İçin Konya ve Antalya Modelleri İncelendi
  • Şanlıurfa’da Turizmin Canlanması İçin Konya ve Antalya Modelleri İncelendi
  • Şanlıurfa’da Turizmin Canlanması İçin Konya ve Antalya Modelleri İncelendi

Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finanse ettiği Şanlıurfa'da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesinin uygulama aşamasında, başarılı modelleri inceleme çalışmaları ara vermeden devam ediyor. Göbeklitepe'nin korunmasına yönelik çalışmaların yanı sıra Şanlıurfa'da turizm altyapısının geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefleyen projenin başarılı olması için gerçekleştirilen görüşmelere Konya ve Antalya ile devam edildi.

Çalışma ziyaretini Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Turizm Platformu, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği, Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa Kent Konseyi ve özel sektör temsilcilerinde oluşan heyet gerçekleştirdi.

Heyet, Konya ve Antalya Valilikleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV), Antalya Tanıtım AŞ ve Antalya Tanıtım Vakfı gibi kilit paydaşlar ile görüştü. Bu görüşmelerin yanı sıra Proje Ekibi UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Çatalhöyük Neolitik Kenti’ni ziyaret etti.  

Alan ziyaretlerinin, projenin kamu-özel sektör ortaklığında etkili bir turizm destinasyon modeli oluşturma ana amacına ulaşmada önemli işbirliği imkanları sunduğunu belirten Projenin Ekip Lideri Mary McKeon, yapılan deneyim-paylaşım toplantılarının Şanlıurfa turizm master planının oluşturulmasına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Konya ve Antalya alan ziyaretleri ile çok paydaşlı turizm danışma grubunun Türkiye’de gerçekleştireceği alan ziyaretleri sona erdi. Başka iyi uygulama örneklerini görmek için önümüzdeki aylarda yurt dışına bir çalışma ziyaretinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.