Diyarbakırlı Çocuklar, Kodlama Eğitimi ile Geleceği İnşa Ediyor

28 Mart 2018 Çarşamba 15:39
  • Diyarbakırlı Çocuklar, Kodlama Eğitimi ile Geleceği İnşa Ediyor

Ajansımızın desteğiyle Diyarbakırlı Çocuklar, Kodlama Eğitimi İle Geleceği İnşa Ediyor. Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi’nin uyguladığı proje sayesinde 20 kişilik öğrenciye 5 gün süreyle kodlama eğitimi verildi.

Ajansımızın Teknik Destek Programı kapsamında Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezinin “Geleceğini Kodla Eğitimi” projesi sayesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kodlama eğitimleri verildi. Eğitimler sonunda öğrenciler yaptıkları robotları yazdıkları kodlar ile kontrol etmeyi öğrendiler. Merkezi ziyaret ederek eğitimler hakkında bilgi alan Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, “Ajans olarak yıllardır aralarında sanayi, turizm, organik tarım ile yenilenebilir enerjinin bulunduğu sektörlere önemli kaynaklar sağladık. Bu kaynaklar sayesinde binlerce kişiye istihdam imkânı doğdu. Bu alanlara Ajans olarak desteklerimizi sürdürüyoruz. Ancak bu yıl dünyadaki trendleri takip ederek zamanın ruhundan uzak kalmak istemedik. Okul Öncesi Eğitim Standartlarının Artırılması Mali Destek Programı kapsamında önemli projeleri hayata geçireceğiz. Ayrıca Ajansımızın Teknik Destek Programı çerçevesinde dünyada yaygınlaşan kodlama eğitimlerinin verilmesini sağladık. 5 gün boyunca Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi’nde 20 öğrencimiz Türkiye’nin bu alanda yetiştirdiği önemli isimlerden kodlama eğitimi aldı. Eğitimler sayesinde öğrencilerimiz ülkemizin geleceğinde önemli işlere imza atmak için fırsatlar yakalayacaklar. Buna inancımız tam” dedi.

Diyarbakırlı Çocuklar, Kodlama Eğitimi ile Geleceği İnşa EdiyorDiyarbakırlı Çocuklar, Kodlama Eğitimi ile Geleceği İnşa EdiyorDiyarbakırlı Çocuklar, Kodlama Eğitimi ile Geleceği İnşa EdiyorDiyarbakırlı Çocuklar, Kodlama Eğitimi ile Geleceği İnşa EdiyorDiyarbakırlı Çocuklar, Kodlama Eğitimi ile Geleceği İnşa Ediyor